Příběh lásky prince Harryho a Meghan Markle

Příběh lásky prince Harryho a Meghan Markle
Ten, kdo by se před lety vsadil, že si anglický princ Harry jednou vezme evropskou šlechtičnu, by prohrál. Jeho srdce si získala americká herečka Meghan Markle. Jejich vztah do jisté míry šokoval celý svět. Jak se vůbec potkali? Jakým nástrahám museli čelit a proč se od královského dvora svým způsobem distancovali? Toto je příběh lásky Meghan a Harryho.

Tajná láska

Meghan Markle a princ Harry se poprvé setkali na schůzce naslepo v roce 2016. O prvním rande prince Harryho a Meghan se toho moc neví, ale jedno je jisté: Dvojici domluvila rande naslepo společná kamarádka, módní návrhářka Misha Nonoo. Dvojice si hned padla do oka a brzy se setkali znovu, odjeli spolu na výlet do Harryho milované Botswany. Vrátili se již jako pár. Svůj vztah několik měsíců udržovali v tajnosti, aby měli možnost se pořádně poznat předtím, než na ně dolehne tlak médií.

Tajemství je venku

List Sunday Express přinesl zprávu, že princ Harry tajně randí s hvězdou seriálu Suits, a podle jednoho zdroje byl princ šťastnější než za mnoho let. Informace se rychle roznesla a pro Meghan nastalo peklo. Reportéři ji sledovali prakticky neustále, narušovali její soukromí i práci. Obtěžovali sousedy i rodinu a princ jí nemohl nijak pomoci.

Vzácné prohlášení tisku

Přestože je to neobvyklé, princ Harry po několika dnech neustálých zpráv o novém páru vydal 8. listopadu 2016 prohlášení, v němž vztah přiznal. Dvaatřicetiletý princ požádal média, aby respektovala soukromí jeho americké přítelkyně a jejích blízkých, a poznamenal, že se obává o bezpečnost paní Markle a je hluboce zklamán, že ji nedokázal ochránit.

Bratrská podpora

Poté, co se objevily zprávy, podle nichž princ Harry neměl požehnání staršího bratra prince Williama, aby se svým vztahem vystoupil na veřejnost, vydal vévoda z Cambridge 27. listopadu 2016 prostřednictvím Kensingtonského paláce prohlášení, v němž uvedl věci na pravou míru. Podle deníku The Telegraph v něm stálo, že vévoda z Cambridge naprosto chápe situaci týkající se soukromí a podporuje potřebu prince Harryho podporovat své nejbližší. Meghan se později setkala s některými členy rodiny a podle dostupných informací byla navzdory velkým odlišnostem velmi dobře přijata.

Vztah navzdory mediální šikaně

Vztah i přes neustálou pozornost médií nekrachl a naopak stále sílil. Pár spolu strávil svátky i Silvestr, v následujícím roce se začala Meghan po boku prince Harryho účastnit i společenských akcí.

Narozeniny v Botswaně a slib žádosti o ruku

Pár oslavil Meghaniny 36. narozeniny v srpnu 2017 výletem do Botswany. Ubytovali se u několika Harryho nejbližších přátel. Třítýdenní dovolená také vyvolala spoustu spekulací kolem toho, zda se herečka vrátí domů s prstenem. To se nestalo. Podle knihy Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family (vyšla v roce 2020) však princ dal herečce svůj záměr požádat ji o ruku jasně najevo. Romantický rozhovor se odehrál pod botswanským hvězdným nebem, na stejném místě, kde se do sebe údajně zamilovali o rok dříve.

Setkání s královnou

Krátce po jejich africké dovolené zinscenoval princ Harry tajné seznámení své přítelkyně s babičkou, tedy královnou. Pár odletěl do Skotska navštívit prince Charlese a Harryho nevlastní matku Camillu, vévodkyni z Cornwallu. Následující den zamířil pár na zámek Balmoral, letní sídlo královny. Dámy si údajně velmi padly do oka.

Svatba

V listopadu 2017 pár oficiálně oznámil zásnuby a v květnu 2018 si během jedné z nejočekávanějších svateb této generace Meghan a Harry řekli své ano před 600 stovkami hostů (a miliony televizních diváků) v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. O půl roku později oznámili, že čekají prvního potomka.

Rozchod s rodinou

Dne 8. ledna 2020 manželé prostřednictvím Instagramu prozradili, že odstupují z pozice starších členů královské rodiny a budou pracovat na tom, aby se stali finančně nezávislými. Sdělili také, že svůj čas budou dělit mezi Spojené království a Severní Ameriku. Dodnes žijí mimo Británii, nyní již se dvěma dětmi. Stále za pozornosti médií.