Všechna bombastická tvrzení ve druhé části pořadu Meghan a Harryho

Všechna bombastická tvrzení ve druhé části pořadu Meghan a Harryho
V druhé části dokumentárního filmu Harry a Meghan z dílny společnosti Netflix přinesl mezi již tak vyhrocené vztahy další odvážná tvrzení z úst dotčeného páru. Jaká jsou ty vůbec nejzásadnější?

Čtvrtá, pátá a šestá epizoda seriálu Harry a Meghan se věnuje rozboru špatného zacházení, kterému byl pár podle svých slov vystaven ze strany královské rodiny. Věci se prý začaly obracet den po svatbě Meghan a Harryho, která se konala v Buckinghamském paláci. Přestože se akce zúčastnili všichni členové královské rodiny, byla to Meghan, jejíž tvář se druhý den ráno rozplývala na titulních stránkách novin. To začalo v rodinném kruhu budit značnou nervozitu, protože to místy vypadalo, že Meghan bere pozornost právě královské rodině.

Harry se během charitativní akce v Royal Albert Hall v lednu 2019 svěřil, že lituje své reakce na to, když mu Meghan řekla, že kvůli tlaku královské rodiny má sebevražedné sklony. Tehdy situaci bral poněkud na lehkou váhu, a reagoval tedy nezaujatě, přičemž pocitům své ženy nedával vysokou pozornost. Podle něj tehdy převzala iniciativu jeho „královská“ osobnost, která byla vytvarována roky strávenými výchovou k bezchybné reprezentaci britské šlechty.

V průběhu následujících let se pak pár stal terčem útoků ze všech stran, a to včetně Harryho bratra Williama, který mu v minulosti slíbil, že mezi sourozenci nebudou vzájemně vytahovat na povrch citlivé a nepříjemné informace. V posledních epizodách dokumentu pak Harry silně naznačoval, že jeho bratr dvojici i dnes vytrvale trápí, a nakonec to prý byl právě William, kdo je skutečně vyhnal z královské rodiny.

Věci se začaly obracet po svatbě Meghan a Harryho, zdroj: MattKeeble.com / Shutterstock

Meghan se dušovala, že tvrdě pracovala na tom, aby do královské rodiny zapadla, nakonec se jí však její snahy zrealizovat nepodařilo, a v lednu 2020 tak pár odstoupil od svých královských povinností. Vévodkyně ze Sussexu pak vzpomíná, jak osobní tajemník páru, který pro královnu pracoval téměř 20 let, přirovnal Meghan k cizímu "organismu".

V rozhovoru s producentem dokumentu pak Meghan uvedla, že ji nad hladinou držel zejména její otec. V době, kdy se situace začínala vyhrocovat, si byli údajně velmi blízcí a mluvili spolu několikrát týdně. Později se však vše začalo hroutit, zejména když se do toho dle vévodkyně zapletla média.

Meghan se tak dle slov její kamarádky Lucy Fraserové stala v rámci královské rodiny jakýmsi obětním beránkem, do kterého si téměř každý s chutí kopnul. Na povrch pak vyplývaly historky, které dle Meghan nebyly pravdivé, a měly sloužit pouze k poškození již tak pošramocené reputace mladé vévodkyně.

Situaci se pokusil uklidnit přítel Harryho a Meghan, Tyler Perry. Ten situaci, které byl pár vystaven, důvěrně poznával, protože se do podobné pozice dostala i jeho matka. I jeho hlas byl však postupem času umlčen.

Harry pak v dokumentu dokonce viní tisk z toho, že způsobil Meghanin potrat. Ten měl nastat v červenci 2020 díky nadměrnému stresu, kterému byla mladá matka vystavena. K nešťastné nehodě pak mělo dojít první noc v novém domově, kam se pár toho roku přestěhoval. Harry z potratu své ženy obvinil článek zveřejněný v deníku Daily Mail, přičemž upozornil na značný stres, který jí tento článek v době těhotenství způsobil.

Dalším uhlíkem do rozdmýchaného ohně pak byl rozhovor páru s Oprah. Ta chtěla veřejnosti objasnit důvody jejich odchodu z Anglie, a proto dvojici požádala o interview. Následná reakce královského paláce však nebyla podle Harryho ničím jiným než dalším výpraskem.

Závěrem pak Harry podrobně popsal, jak těžké bylo vrátit se do Anglie na pohřeb svého dědečka prince Philipa v dubnu loňského roku. Po návratu bylo až úzkostlivě zřejmé, že se se svým bratrem, princem Williamem, a jejich otcem, králem Karlem III., nedokázal shodnout na tom, proč musel se svou ženou opustit zemi a své královské povinnosti.

Je tedy otázkou, jak se budou vztahy v britské královské rodině vyvíjet. Možná je však právě vánoční období tím správným momentem k zakopání válečné sekery a hledáním spíše spojujících prvků než upozorňováním na drobné rozdíly a odchylky.