Skeptická znamení zvěrokruhu, která se nenechají vodit za nos. Znáte někoho takového?

Skeptická znamení zvěrokruhu, která se nenechají vodit za nos. Znáte někoho takového?
Naletět na něčí lež nebo podvod může každý. Někteří k tomu mají nicméně větší předpoklady a jiní se před takovými triky umí naopak lépe bránit. Tato čtyři znamení mají problémy s důvěrou. Právě to jim ale pomáhá v odhalování podvodů. Najdete mezi nimi někoho známého?

Štír

Toto od přírody nedůvěřivé znamení podezírá v podstatě každého. Nikomu nedokážou plně důvěřovat, dokud ho blíže nepoznají. Mají navíc velmi vyvinutou intuici a umí díky tomu vyčuchat podvod i na míle daleko. Ve svých řadách najdou podvodníka ještě dříve, než se jim vůbec stihne představit.

Ve vztazích jim trvá déle, než se někomu otevřou a dokážou mu ukázat svou zranitelnou stránku. Bojí se totiž, že někdo využije jejich citlivosti k tomu, aby je ranil nebo jimi manipuloval. Raději, než aby před ostatními odhalili svou zranitelnou stránku a doplatili na to, jsou tedy uzavření a vzdálení. Jejich důvěru si skutečně získá jen pár šťastlivců, kterým dovolí, aby je poznali i s jejich pocity a nedostatky.

Panna

Pro Panny není snadné někomu začít důvěřovat. I kdyby chtěly, nedokážou nad ostatními přestat pochybovat. Občas jsou značně kritické, ale právě díky tomu umí jakoukoliv lež či podvod okamžitě vycítit. Raději se tedy ochrání, než aby riskovali, že se někomu chytnou na lep.

Jsou navíc praktické, trpělivé a inteligentní. Nevěří tedy prokouknutelným obchodním trikům a podvod dokážou odhalit dříve, než jim stihne způsobit jakoukoli škodu.

Býk

I když se může zdát, že jako požitkáři jsou Býci poměrně důvěřiví a při rozhodování dají spíše na své pocity, je to přesně naopak. Nedůvěřují snadno, protože si vždy každého chtějí nejprve pořádně prověřit. Vždy si pořádně rozmyslí situaci a zvažují plusy a mínusy každého rozhodnutí. Rozhodně tedy nenaletí na triky obchodníků nutící je do impulzivního nakupování bez rozmyslu. K rozhodování přistupují pomalu a s klidem a snaží se ke všemu najít jasné a rozumné řešení.

Když se však ve vztahu rozhodnou někomu věřit, nikdo jim jejich rozhodnutí nevymluví. Na to jsou až příliš tvrdohlaví a vytrvalí.

Vodnář

Vodnáři by na druhých chtěli hledat to nejlepší, ale bohužel to u některých jedinců prostě nejde. Je pro ně těžké někomu věřit a vidí v lidech i hodně špatného. Jsou hodně kreativní a intuitivní, takže podle atmosféry setkání nebo způsobu komunikace umí lháře či podvodníka rychle odhalit.

Je pro ně hodně náročné někomu začít věřit natolik, aby před nimi vyjadřovali své pocity naplno. K tomu potřebují vztah hodně dlouho budovat, a důvěru tak stavět na pevných základech.

Zdroje článku: