Kristína Němčková: Holka, která se narodila s vařečkou, a udivuje talentem i bezprostředností

Kristína Němčková: Holka, která se narodila s vařečkou, a udivuje talentem i bezprostředností
Na Kristíně Němčkové není zajímavé jen to, že vyhrála v 17 letech prestižní soutěž MasterChef 2019, ale třeba i to, že se rozhodla vydělat si na zahraniční školu prodejem své kuchařky, což se jí podařilo.

A není mnoho sotva dospělých žen, o kterých se píše v časopisu Forbes, který Kristínu zařadil do skupiny významných osobností do 30 let a udělil ji ocenění pro influencery.

Kristína má slovenské kořeny, ale svůj život prožila s rodinou v Praze. V kuchyni už pomáhala ve čtyřech letech a vaření se pro ni stalo životní vášní. Když si ve 13 letech založila facebookový profil s názvem JSEM MASTERCHEF, netušila, že v budoucnu se jí sen splní. Dnes najdete profil plný zajímavých fotografií pod názvem Made by Kristína.

Těžko říct, zda má mladá kuchařka obchodního ducha, nebo si popularitu buduje tak přirozeně, že si to ani neuvědomuje. V patnácti se rozhodla, že potěší moderátory svého oblíbeného rádia a upekla jim mangový dort a odnesla rovnou do rádia Evropa2. Na instagramovém profilu ji za tento nápad přibylo 13 tisíc fanoušků.

Nadšená kuchařka nenechává nic náhodě, a tak si už na střední škole udělala jeden rok školy v Americe, aby se zdokonalila v angličtině a osamostatnila se. Všem tuto zkušenost doporučuje.

Krátce po návratu do Prahy se přihlásila do prestižní soutěže MasterChef, kde z castingu postoupila rovnou do finálové skupiny TOP 16 soutěžících. V soutěži nadchla diváky i porotu. Sama říká, že v kuchyni může být sama sebou a má neustále potřebu se zdokonalovat. Soutěž tak pro ni byla kuchařskou školou, protože do té doby se vše učila sama. Nikoho nepřekvapilo, když soutěž vyhrála. Nikdy se nenechala rozhodit a rozdávala úsměvy na všechny strany.

A není mnoho sotva dospělých žen, o kterých se píše v časopisu Forbes, který Kristínu zařadil do skupiny významných osobností do 30 let a udělil ji ocenění pro influencery.

Popularitu využila k vydání své první kuchařky. Cíl byl jasný – vydělat si peníze na prestižní roční studium na kuchařské škole v Londýně. I přesto, že dle názoru většiny šéfkuchařů je nejlepší školou praxe, rozhodla se kuchařka odjet na zkušenou do světa a zvolila si nejdříve studium.

Kristína je velmi aktivní člověk. Po absolvování na kulinářské londýnské škole se rozhodla pro práci v jedné z londýnských restaurací, aby si potom domů odvezla nejen diplom ze studií, ale i hromadu zkušeností z kuchyně. Práce ji ale nebrání v tom, aby byla aktivní i v celé řadě dalších projektů, které nesouvisí jen s vařením, ale i s péčí o svou zdravotně postiženou sestru.

Kristína točí podcasty, vystavuje své dobroty na sociálních sítích, vaří rodině, dělá řady rozhovorů a rozdává dobrou náladu. Kdyby ji mělo charakterizovat jedno slovo, je určitě INSPIRUJÍCÍ.

Zdroj: