Celebrity, které se během své umělecké kariéry potýkaly s drogami

Celebrity, které se během své umělecké kariéry potýkaly s drogami
Malé děti si často přejí být v dospělosti známou osobností. Jen málokomu se to ale opravdu podaří. Přitom často není o co stát. Život na výsluní má daleko od procházky růžovým sadem. Být pod palbou neustálého zájmu médií je náročné a každý to neustojí. Které celebrity se dle serveru bestcounselingdegrees.net potýkaly s drogovou závislostí?

Courtney Love

Kdysi časopis Rolling Stone nazval rockovou muzikantku a herečku Courtney Love nejkontroverznější ženou v historii rocku. Vdově po frontmanovi skupiny Nirvana Kurtu Cobainovi rozhodně umělecké nadání nechybí. Umí hrát na kytaru i klávesy, zpívá a za svůj herecký výkon ve snímku Lid versus Larry Flynt byla nominována na Zlatý glóbus. Bohužel její umělecká kariéra byla poznamenána závislostí na drogách, kvůli níž jí dokonce byla soudem nařízena ústavní léčba.

Zdroj: Autor: Featureflash Photo Agency / Shutterstock

David Hasselhoff

Kdo by si nepamatovala urostlého a pohledného záchranáře z Pobřežní hlídky Mitche Buchannona, kterého ztvárnil americký herec David Hasselhoff. I on se potýkal se závislostí, a to na alkoholu, kterou se nakonec rozhodl léčit.

Robert Downey Jr.

Skvěle rozjetá herecká kariéra amerického herce Roberta Downey Jr. dostala na frak, když mu sláva stoupla do hlavy. Herec se začal potýkat se svou závislostí na alkoholu a drogách. Zkrachovalo mu první manželství a už to vypadalo, že Hollywood přijde o nadějnou filmovou hvězdu. Nakonec se ale Robertovi Downey Jr. podařilo ze závislosti vyléčit a rozjet kariéru číslo dvě. 

Whitney Houston

Krásná a charismatická zpěvačka s hlasem, který jí mohl kdekdo závidět. Není divu, že se brzy stala miláčkem publika. Patřila také k umělcům s nejprodávanějšími hudebními deskami. Bohužel osud k ní byl poměrně krutý. Stala se závislou na drogách, které ji nakonec připravily o život. Její smrt ve 48 letech fanoušky šokovala. Whitney Houston zemřela nešťastnou náhodou na utonutí, avšak největší vinu na tom mělo užívání kokainu.

Drogy a sláva nejdou dohromady, přesto spolu často kráčejí ruku v ruce. Ustát hvězdnou pozici vyžaduje pevné nervy.

Zdroj: