Jak snížit stres v šesti malých krocích

Jak snížit stres v šesti malých krocích
Je všeobecně známo, že péče o tělo a mysl je nezbytná pro naši rovnováhu a pohodu. Naše emoce se projevují ve vztazích v práci, ve škole i v soukromém životě. Když jsme stresovaní, napjatí a nervózní, naši společníci nebo rodina to snadno pocítí. V nejhorším případě na ně přenesete negativní emoce.

Vyzkoušejte relaxační tipy, které vám pomůžou stres odbourat

1. Pijte čaj
V práci si najděte alespoň dvě minuty, které strávíte pouze pitím oblíbeného teplého čaje. Nekontrolujte telefon ani e-maily, pouze zavřete oči a užijte si chuť čaje.

2. Poslouchejte hudbu
Oblíbenou muziku můžete poslouchat například při cestování do práce, ať už v autě nebo v dopravních prostředcích. Při poslechu nelistujte internetovými stránkami a sociálními sítěmi. Nechte si tuto chvíli jen pro sebe.

3. Meditujte
Nemusíte si hned pořizovat meditační učebnici či spoustu pomůcek. Meditace je umění soustředění. Zavřete oči a během dne si na několik minut vyčistěte mysl.

4. Jděte na procházku
Nemusí to být dlouhý výlet do neznáma. Někdy stačí kolečko kolem bloku nebo pracoviště. Protažení nohou a pohyb celkově pomáhají snižovat stres.

5. Přečtěte si knihu
15 minut před spaním vypněte veškerá chytrá zařízení a věnujte se čtení. Vydejte se na cestu do země fantazie. Snažte se sáhnout spíše po klasické knize, než po telefonu, jeho světlo narušuje spánek a unavuje oči.

6. Komunikujte se svými blízkými
V dnešní době jsme tak zaměřeni na naši práci, že na naše blízké někdy zapomínáme. Pošlete někomu z vašich přátel jednoduchou zprávu, ve které projevíte vděčnost a lásku. Neváhejte takové zprávy rozesílat často a i bez příležitosti.