Překonejte těžký rozchod aneb stačí se vyhnout těmto základním věcem

Překonejte těžký rozchod aneb stačí se vyhnout těmto základním věcem
Rozchod s člověkem, kterého jste milovali celým svým srdcem, může být někdy tak bolestivý, že si bez něj život nedovedete představit. Chce to jen čas, který všechny rány zacelí. Připravili jsme seznam toho, na co by si měl člověk dát pozor, aby se brzy vrátil zpět do života.

Pozor na sociální sítě

Jednou z nejhorších věcí, kterou člověk po rozchodu dělá, je to, že svého bývalého partnera neustále sleduje na sociálních sítích. Ačkoliv jsme smazali veškeré společné fotografie a fotografie své/ho ex, je vám tento čin k ničemu, když na jeho profilu trávíte každou volnou chvilku. Snažte se toto špehování omezit, užívejte si a dělejte to, co už dlouho ne.

Neustále si připomínáte jen ty dobré okamžiky

Je fajn, že po rozchodu si vzpomenete na všechno hezké, co jste spolu prožili. Jenže je také důležité si připomenout to, na čem váš vztah ztroskotal a co vám na tom druhém vadilo. Snažte se být racionální a mějte na paměti problémy, kterými váš vztah procházel.

Trávit čas o samotě je hloupost

Ano, člověk potřebuje chvilku pro sebe, aby se z rozchodu vzpamatoval. Ale jakmile se do sebe začnete uzavírat, vyhýbat lidem, je něco špatně. Sice je to ohraná písnička, ale vaše rodina a přátelé vám pomohou krizi překonat. Nestraňte se jim.

Co by bylo, kdyby...

Z rozchodu se nevzpamatujete, pokud se budete neustále zabývat otázkami: „Co kdyby se změnil? Co kdybych se tehdy zachovala jinak?“ Těch otázek je nespočet a nikdo z vás si zřejmě ty své chyby neuvědomí. Přestaňte pochybovat, existuje mnoho lepších věcí než plýtvat životem nad osobou, která pro vás nebyla ani ta pravá.

Je na čase vztah uzavřít

Jestliže váš vztah byl skutečně vážný, měli byste si navzájem všechno vyříkat. Byla by škoda nechat to krásné odejít. Takže až na to budete oba připraveni, sedněte si a vyříkejte si to, co potřebujete. Uvidíte, že až se někdy zase potkáte, setkání bude mnohem příjemnější.

Máte své triky, jak se co nejdříve zbavit rozchodového truchlení?