Jak mít krásné rty po celý rok. Především žádné olizování

Jak mít krásné rty po celý rok. Především žádné olizování
V zimě jsou rty vystaveny suchu a mrazu. Křehkou pokožku rtů ale nepoškozuje pouze zima a vítr venku. Střídání chladného a teplého vzduchu při přechodu z venku do místností, které jsou vytápěny radiátory, či ochlazovány klimatizací vašim rtům také moc neprospívá.

Rty jsou pak popraskané, tenká kůže na nich se snadno trhá a výsledek nevypadá hezky. A pak není pochyb, že po nalíčení rtěnkou vypadají rty nevzhledně. Vláčnost a měkkost rtů však můžete obnovit pomocí několika tipů.

Smíchejte lžičku hnědého cukru nebo zcukernatělého medu s trochou citronové šťávy. Směs naneste na rty a masírujte měkkým zubním kartáčkem. Po několika minutách rty opláchněte.

Můžete také použít již hotové peelingy na rty. Používejte je každý druhý den, nejlépe večer.

Každý den před odchodem z domu namažte rty jelením lojem nebo ochranným krémem. Vyhněte se ochuceným rtěnkám – kvůli jejich sladké chuti je těžké odolat olizování a rty by se tak zejména v zimě zbytečně vysušovaly. Vybírejte si kosmetiku s UV filtry a přidanými výživnými vitamíny (zabrání stárnutí kůže rtů).

Každá druhý den potřete před spaním rty silnou vrstvou vitamínového krému, medu nebo směsi z tvarohu a smetany a po 3 minutách opláchněte.

Díky těmto jednoduchým tipům budou vaše rty působit hebce a doslova k zulíbání.