Dýňová semínka mají sílu. Působí blahodárně na naše zdraví i krásu

Dýňová semínka mají sílu. Působí blahodárně na naše zdraví i krásu
Dýňová semínka obsahují mnoho cenných olejů, které hydratují, vyživují a chrání pokožku. Pomáhají také zbavit pleť vrásek. Připravte si jednu ze tří domácích masek dle typu vaší pleti.

Maska proti vráskám

Tři polévkové lžíce nepražených dýňových semen rozmixujte nebo rozdrťte v hmoždíři. Přidejte čajovou lžičku medu, nejlépe mírně zcukernatělého, a trochu žloutku.

Směs důkladně promíchejte. Masku naneste na obličej a nechte působit po dobu 15 minut, poté omyjte teplou, převařenou vodou. Používejte masku pravidelně a po čase uvidíte, že vaše pleť se postupně vyhlazuje.

Zpevňující maska

​​Smíchejte lžíci prostého jogurtu, lžíci medu, lžičku bramborové mouky a lžíci rozdrcených dýňových semen. Pokud je kaše příliš řídká, přidejte trochu mouky.

Poté naneste hladkou hmotu na obličej, krk a dekolt. Nechte působit 15-20 minut. Omyjte studenou, převařenou vodou (teplá voda by způsobila rozmazání masky).

Výživná maska

Rozdrťte tři lžíce dýňových semen. Přidejte hustý krém (2-3 polévkové lžíce) a lžičku řepkového oleje. Pokud je maska ​​příliš řídká, přidejte další rozdrcená semínka.

Naneste na obličej a nechte působit po dobu 10 minut. Opláchněte teplou vodou a potom pleť poklepejte výživným krémem.