Velký horoskop zdraví pro rok 2023: Lvi budou mít problémy s trávením, Váhy potrápí záněty

Velký horoskop zdraví pro rok 2023: Lvi budou mít problémy s trávením, Váhy potrápí záněty
Připravte se na rok 2023 i po zdravotní stránce. S pomocí velkého horoskopu pro zdraví odhalíte možné problémy a dozvíte se více o tom, co by mohlo být v tomto roce pro vaše znamení důležité.

Péče o zdraví se nemá podceňovat, a to hlavně v případě, kdy vás i horoskop varuje před možnými problémy a zdravotními nedostatky, které vás mohou v roce 2023 potrápit. Podívejte se, na co konkrétně se máte zaměřit a jak co nejlépe pečovat o své zdraví po všech stránkách.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Po zimním útlumu budete muset trochu zapracovat na své kondici. Zaměřte se hlavně na kvalitní stravu, díky které získáte dostatek energie i na cvičení a fyzickou aktivitu. Zpočátku špatná nálada se vám může zlepšit právě díky zaměření na zdravý životní styl. V druhé polovině roku tak budete překypovat energií a začnete přitahovat dobrodružství a cestování.

Býk (21. 4. – 20. 5.)

Máte štěstí, že v tomto roce vás nečekají žádné výraznější zdravotní problémy. Obecně se budete těšit dobré kondici, jen si dejte pozor na přejídání. Právě nadbytek nevhodného jídla by vás totiž mohl zbytečně připravovat o energii, a ještě k tomu pomalu nastartovat zdravotní problémy, které by se mohly projevit později. Hlavně na jaře si proto dejte pozor na přehnanou chuť k jídlu.

Blíženci (21. 5. – 21. 6.)

Po zdravotní stránce se budete tento rok cítit dobře. Ale vždy je tady prostor na zlepšení, takže se rozhodně nebojte začít nové fyzické aktivity. Vhodné jsou především skupinové lekce, které pro vás budou dostatečným impulsem a přinesou vám motivaci neustále se dále zlepšovat. Lepší fyzická kondice se projeví i na energii, kterou vyzařujete do okolí.

Rak (22. 6. – 23. 7.)

Aktuálně jste spíše leniví, takže je potřeba to v dalším roce změnit. Najít si motivaci na cvičení pro vás může být složité, a to hlavně ve chvíli, kdy se do toho máte pustit sami. Zkuste se domluvit s partnerem nebo kamarády a začněte cvičit společně. Získáte tak dostatečnou motivaci pro dodržení tréninků. K tomu už zbývá jenom mírně zapracovat na stravě a rozhodně to na svém zdraví poznáte.

Lev (23. 7. – 23. 8.)

První polovina roku pro vás bude náročnější. Máte tendence přehánět to s prací a zapomínáte na zdravý jídelníček. To vám však vrátí v podobě problémů s trávením. Zkuste tak na sobě zapracovat, a hlavně objevte příčinu. Jakmile se vám to povede, nezapomeňte i na dostatečnou fyzickou aktivitu, se kterou se dokážete zbavit přebytečné energie a stresu.

Panna (24. 8. – 23. 9.)

V průběhu roku se občas budete potýkat s náročnějšími problémy. To se může projevit na vašem zdraví, kdy se budete cítit, že máte málo energie. A to platí jak pro psychickou, tak i fyzickou energii. S potřebným uvolněním vám může pomoci pravidelné cvičené jógy nebo procházky na čerstvém vzduchu. Nezapomínejte také na dostatečný spánek a zdravou stravu, což vám může pomoci ve všech oblastech.  

Váhy mohou mít sklony k depresivním myšlenkám. Zdroj: ESB Professional / Shutterstock

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Během roku se můžete potýkat hned s několika zdravotními problémy. Můžete mít sklony k depresivním myšlenkám, takže se nezapomeňte věnovat činnostem, jaké vám přináší radost. Pozor si dejte také na záněty močových cest. Dodržujte proto dostatečný pitný režim a teple se oblékejte, ať si nepřivodíte zbytečné nachlazení, které by oslabilo váš imunitní systém.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Z pohledu zdraví nebudete mít žádný závažnější problém. Jen si dejte pozor na přepracování, které vám může vzít pořádnou porci energie. Jediným receptem, jak si od přepracování pomoci, je pořádná porce odpočinku a režim, který bude dlouhodobě udržitelný. Věnujte se svému psychickému zdraví a nezapomínejte na zdravý životní styl, s jehož pomocí budete mít dostatek energie.   

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Budete mít pocit, že stagnujete na jednom místě. Vždy je však prostor pro novou výzvu. Zkuste proto zlepšit stravování a přidat pravidelné cvičení. Z pohledu lepšího sebevědomí a psychického zdraví mohou pomoci i takové změny, jako je například nový účes nebo dlouho vyhledávaná změna šatníku. Tak se toho nebojte a pusťte se do toho klidně i po hlavě. Možná i díky změně stylu konečně pochopíte některé své pocity a touhy.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Po zdravotní stránce to pro vás bude letos dobré, a to subjektivně i objektivně. Podaří se vám úspěšně vyřešit některé zdravotní problémy. Pomohou vám výlety s přáteli a sportovní aktivity. Nejlepší pro vás bude vyrazit sportovat do přírody na čerstvý vzduch, kdy načerpáte fyzickou i psychickou energii a zbavíte se stresu, který může plynout z osobních problémů.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Zdraví vám bude tento rok velmi dobře sloužit. Dokonce budete dosahovat velmi dobrých výsledků ve sportu a nové osobní rekordy na sebe nenechají dlouho čekat. Využijte proto tento rok k tomu, že se budete zdokonalovat. Pořiďte si například permanentku do posilovny nebo na skupinové lekce. Přidejte i cvičení na čerstvém vzduchu a sledujte, jak vaše tělo skvěle reaguje.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

V první polovině roku budete hýřit energií, takže s ní budete občas až plýtvat. To se však může vrátit s přicházejícím podzimem, kdy vás mohou kvůli stresu a obavám o budoucnost potrápit migrény nebo nejrůznější psychické problémy. Dejte si tak dostatek času na odpočinek i na pravidelné aktivity pro vaši psychickou pohodu. Možná bude chvíli trvat, než se vám navrátí pomyslná rovnováha, ale jistě si s tím dokážete velmi dobře poradit. Jen na sebe buďte opatrní a trpěliví.

Zdroje článku: