Hlasití propagátoři vegetariánského a veganského stylu ovlivňují řady svých fanoušků

Hlasití propagátoři vegetariánského a veganského stylu ovlivňují řady svých fanoušků
Stále větší skupina celebrit se vzdává masa ve svém jídelníčku. Některé celebrity začaly s vegetariánstvím a veganstvím už před mnoha lety a berou to jako přirozenou součást života. Jiní slavní se k tomuto druhu stravování přidali, protože si vyslechli argumenty, které je přesvědčily.

Všichni mají jedno společné – propagují vegetariánství a veganství jako moderní a zdravou alternativu stravování a další krok člověka pro záchranu planety.

Joaquin Phoenix je veganem od tří let, když byl s rodiči rybařit a viděl zabíjet ryby. Toto dětské trauma z něj udělalo zarytého obhájce práv zvířat a nevynechává ani organizované protesty. Zajímají ho i další ekologické problémy, například brojí proti intenzivnímu zemědělství, které ničí planetu a způsobuje utrpení zvířat.

Americký herec James Cromwell k tomuto životního stylu dospěl díky filmové roli a hudební hvězda Paul McCartney spolu se ženou k bezmasé stravě přešli asi před 40 lety, kdy byli na návštěvě na ovčí farmě, kde viděli běhat jehňata a večer jedno dostali na talíři. Oblíbeným heslem této celebrity je:

„Kdyby jatka měla prosklené stěny, byli bychom všichni vegetariáni.“

 

Star Adriana Grande se masa v jídelníčku vzdala, když si uvědomila, že má zvířata ráda víc než většinu lidí.

Zastánkyní stravování, které není založené na utrpení zvířat, je už dlouhá léta sexy hvězda „Pobřežní hlídky“ Pamela Anderson, která je tváří nejznámější světové organizace na ochranu zvířat „PETA“. I ona se masa zřekla v dětství, když ji vzal otec na lov.

Herečka Jessica Chastain dokonce požaduje veganskou stravu i ve svých filmových scénách, kde má jíst.

Alec Baldwin se stal také veganem kvůli lásce ke zvířatům, ale herec sám přiznává, že je to pro něj hodně těžké, a ne vždy se mu podaří masu na talíři odolat.

Když se vdávala Anne Hathaway, která je vegetariánkou od dospívání a v roce 2012 přešla na veganství, pojala celou svatbu ve veganském stylu, aby svým hostům ukázala, jak pestrá a chutná může tato strava být.

Slavnými vegany jsou i Bryan Adams, James Cameron a Ellen DeGeneres. Ta si do své populární show zve pravidelně vyhlášené kuchaře, kteří vaří vegetariánskou a veganskou stravu.

Jednou z nejradikálnějších veganek v Hollywoodu je Michelle Pfeiffer. Ta vyloučila zvířecí produkty i ze svého šatníku.

Mnoho těchto celebrit je přesvědčeno, že veganství je součástí kompletního vývoje lidské rasy a dospějí k němu nakonec všichni.

Další celebrity se přidávají k RAW veganské stravě, která je založená na konzumaci syrové zeleniny a ovoce a toleruje tepelnou úpravu jen za nízké teploty.  Skalními zastánci této stravy jsou například Cher, Demi Moore, Carol Alt, Susan Sarandon, Jared Leto, Alice Silverstone.