První jarní úplněk, zvaný také rašící, nastane 6. dubna. Přinese období růstu a rozkvětu

První jarní úplněk, zvaný také rašící, nastane 6. dubna. Přinese období růstu a rozkvětu
Dubnový úplněk roku 2023 můžeme očekávat 6. dubna, přesně v 6 hodin a 34 minut. Tento úplněk je také nazýván Růžovým úplňkem. Proč růžový? V tomto období kvete divoká jarní rostlinka plamenka šídlolistá.

Dubnový úplněk

Dubnovému úplňku se také říká Úplněk rašící trávy nebo Rašící úplněk a jde o první jarní úplněk. Nazývá se také Vaječný úplněk, Velikonoční úplněk nebo Rybí úplněk, protože v období tohoto úplňku se plují sledě třít proti proudu.

Dubnový úplněk 2023 bude ovlivněn znamením Vah. Váhy jsou vzdušné znamení a jsou ovládány Venuší. Tento úplněk bude ovlivňovat orgány, jako jsou ledviny, močovod, močový měchýř, žíly, kůže, slinivka a hormony insulin a glukagon. O tyto orgány v období dubnového úplňku nadměrně pečujte a nezatěžujte je nevhodnou tučnou, velmi sladkou a slanou stravou. Zaměřte se na správný pitný režim, ještě stále si oblékejte teplé oblečení a nedovolte abyste prochladli sezením na stále ještě chladné zemi.

U velmi citlivých lidí může dojít k problémům při usínání. Nezapomínejte na své oblíbené rituály před usnutím. Vychutnejte si meduňkový čaj nebo teplé mléko s medem. Odložte mobil a vypněte televizi alespoň jednu hodinu před usnutím. Modré světlo, které vyzařují, vás může nabudit a díky tomu budete hůře usínat. Radši si přečtěte oblíbenou knihu nebo si poslechněte relaxační hudbu. Večer nejezte žádná tučná, smažená ani přesolená jídla.

Pokud Vás čeká vyšetření nebo operace, raději se přeobjednejte
Pokud vás čeká vyšetření nebo operace, raději se přeobjednejte | Zdroj: Lucky Business / Shutterstock

Pokud se chystáte k vyšetření nebo k operačnímu výkonu, odložte jej na jiné období, než je čas úplňku. Úplněk může ovlivnit průběh výkonu a také rekonvalescenci.

Během dubnového úplňku se můžete zaměřit na sběr kořenů bylin, které mají v období úplňku největší účinnost, nesušte nadzemní části bylin, to nechte na pozdější období. Nestříhejte živý plot, jelikož jsou rostliny v tomto období velmi citlivé. Neřezejte stromy ani keře a také nezaštipujte zeleninu ani květiny.

Období Rašícího úplňku je především obdobím růstu. Skokově rostou nové rostliny a květiny a také kvetou keře. Nastává krásné období jara a příroda jedním slovem raší. Během této doby si zkuste utřídit své záležitosti. Ve svém životě upřednostňujte hlavně harmonii a klid. Zkuste se naučit lépe zpracovávat stresové situace a eliminujte je. Zachovejte si rovnováhu, kterou jste se naučili vnášet do svého života. Jak se ale lépe naučit zvládat stresové situace? Není to tak jednoduché, ale chce to cvik a pravidelnost. Relaxujte nebo se naučte meditovat. Během meditace k vám přijdou nové odpovědi a postřehy z vašeho vlastního nitra. Sami sobě doporučíte nejlepší postoj k dané situaci.

Přichází období růstu a rozkvětu. Zvažte, zda jdou vaše životní kroky směrem, kterým toužíte jít. Jaké jsou vaše plány? Jakých chcete ve svém životě dosáhnout výsledků? Nenechte se však znejistit. Správné odpovědi na vaše otázky přijdou v pravou chvíli a v souvislostech. Mějte oči i mysl otevřené. Všechno dopadne, jak nejlépe může pro vás, abyste se ve svém životě cítili dobře. Buďte v klidu, v pohodě a v souladu se sebou sama.