Smutný konec Leontýnky z Ať žijí duchové. Dana Vávrová zemřela ve 41 letech v zahraničí

Smutný konec Leontýnky z Ať žijí duchové. Dana Vávrová zemřela ve 41 letech v zahraničí
Asi nejúspěšnější česká dětská herečka Dana Vávrová dlouho bojovala s rakovinou, nakonec jí však podlehla. Co se stalo s Danou Vávrovou, představitelkou kouzelné Leontýnky?

Vytížená dětská hvězda

Danu Vávrovou si pamatujeme jako dceru rytíře Brtníka z Brtníku, Leontýnku. Tato role odstartovala její sice krátkou, ale velice povedenou hereckou kariéru. Po debutu v roli Leontýnky se objevila ve filmech jako například Kulový blesk, Brontosaurus, Pan Tau, v roli Červené karkulky v pohádkovém seriálu Arabela, ale také v oscarovém snímku Miloše Formana Amadeus. 

Čtěte také: Eva Machourková měla být psycholožkou, přesto nás už skoro 25 let provádí AZ-kvízem

Danu Vávrovou si pamatujeme jako dceru rytíře Brtníka z Brtníku, Leontýnku, ale také v oscarovém snímku Miloše Formana Amadeus. 

Svatba v Západním Německu

Málokdo ví, že Dana Vávrová slavila úspěch především v Západním Německu. V 19 letech se přestěhovala do Mnichova, kde si vzala za muže německého režiséra Josepha Vilsmaiera. Díky němu se dokázala herecky prosadit také v Německu a mohla se tak účastnit mnoha filmových projektů. Dana Vávrová také sama režírovala 3 celovečerní snímky a jeden dokumentární film. Do rodných Čech se již nikdy nevrátila.

Čtěte také: Ivana Andrlová role princezen už nedostává. Čím sympatická herečka plnila stránky bulváru?

Spokojený rodinný život s příliš brzkým koncem

S Josephem Vilsmaierem měla Dana Vávrová 3 dcery – Theresu, Josefinu a Janinu. Spokojenou rodinnou idylku ale záhy vyměnily nepříjemné události spojené se zdravotními potížemi Dany. Byla ji diagnostikována rakovina v pokročilém stádiu, se kterou už její tělo nedokázalo bojovat. Dana Vávrová zemřela v 41 letech v kruhu nejbližší rodiny v Mnichově.

Čtěte také: Životní příběh krásné herečky Tatiany Kulíškové z filmu Láska z pasáže, který se nebezpečně podobá její nejslavnější roli

Zdroje: