Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Býka a jak k němu přistupovat

Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Býka a jak k němu přistupovat
Pokud se vaše dítě narodilo mezi 20. dubnem a 20. květnem, patří do slunečního znamení Býka. Přišlo na svět pod nadvládou energické planety Venuše – planety půvabu, lásky a krásy. K jeho vlastnostem bude pravděpodobně patřit praktičnost, tvrdohlavost a pohodlnost.

Touží po bezpečí

Vaše dítě se bude často vracet do vaší bezpečné náruče. Potřebuje ujištění, aby si postupně budovalo vlastní sebejistotu. Malý Býk prosperuje v pohodové rodině, která má čas na tulení, společné zážitky a večeře.

Je pohodlné

Býk si rád dělá vše svým tempem, včetně prvních kroků a slov. Nesrovnávejte jej s ostatními dětmi v okolí, zbytečně byste propadali panice. Malý Býk si počká na svou chvíli a pak uvidíte, co všechno se v něm skrývalo. 

Je systematické

To přímo souvisí s jeho pohodlností. Ta se projevuje skrze řád a smysl pro pořádek. Malý Býk si vše pečlivě ukládá a třídí, ve věcech potřebuje mít přehled. Systematicky se taky učí, dlouho do sebe všechny vjemy střádá a teprve poté se plně projeví.

Potřebuje pravidla

Řád vyžaduje i ve výchově. Příliš svobody u něj může způsobit úzkost a nepohodlí. Naopak, čím jasněji mu nastavíte hranice, tím spokojenější bude.

Je temperamentní

Býk se v něm skutečně nezapře. Obzvlášť bojuje-li vaše dítě o svůj majetek – plyšáka či nové lego, jeho reakce může být neobvykle tvrdá. Malí Býci taky velmi dobře vědí, co mají rádi a co jim chutná. Nikdo je nepřesvědčí, aby ochutnali něco, co se jim už při prvním pohledu nepozdává.

Je vybíravé

Malý Býk si rád vybírá, zvažuje a hodnotí. Stojí-li před tácem plným dobrot, vypadá jako pravý degustátor. Má své oblíbené potraviny, na které nedá dopustit, ale také 

několik, kterým se obloukem vyhýbá.

Miluje hudbu

Až vaše dítě trochu povyroste, brzy spatříte, jak se pohupuje do rytmu písně nebo si ťuká do rytmu. Hudba bude jeho vášeň. 

Jak přistupovat k dítěti narozenému ve znamení Býka:

  • Vaše dítě je zemité povahy a rádo se brání kopáním a pěstmi. Zabraňte mu v agresivním chování a naučte ho jiné cesty, jak vybít svůj vztek. 
  • Podporujte malé Býky ve zvládání nových dovedností. Býci na učení potřebují vždy o něco více času než ostatní, buďte proto trpěliví, když jim hned něco nepůjde.
  • Buďte ve výchově zřetelní a dodržujte dohodnutá pravidla. Vaše děti se vám odvděčí spokojeností a klidem. 

Zdroj:

  • autorský text