Horoskop na červen pro zahrádkáře 2022

Horoskop na červen pro zahrádkáře 2022
Končí jaro a astronomicky se přehoupneme do léta. Přečtěte si, co vám věští hvězdy na červen a jaké činnosti vám půjdou obzvláště od ruky, protože je na ně ta správná konstelace hvězd.

Beran

Slunce se od 20. května pohybuje ve vaší komunikační zóně, a tak vás to táhne prakticky všemi směry – doma, v práci i na zahradě. Je toho prostě moc, na začátku června se proto zkuste na chvilku zastavit a pokochat se plody svojí tvrdé práce. Pokud potřebujete něco přesadit, nejvhodnější doba je mezi 23. a 25. červnem. V těchto dnech byste neměli opomenout ani hnojení a sekání trávy.

Býk

Po období zatmění, které zasáhlo vaše znamení a sedmý dům partnerství, by vám červen měl připadat jako procházka růžovým sadem. Obzvlášť pohodově se můžete cítit, až se 3. června ve vašem znamení objeví Merkur, planeta komunikace. Co se zahrádky týče, vypadá to, že ji budete kolem poloviny měsíce zanedbávat, tak se nezapomeňte po 25. červnu pustit do boje s plevelem, je na to ta nejvhodnější doba.

Blíženci

Prvních pár týdnů vašeho období pravděpodobně nebylo tak lehkých a bujarých, jak byste si přáli, Blíženci. Je to díky tomu, že váš vládce, posel Merkur, se od 10. května pohybuje pozpátku a období zatmění se mohlo podepsat na vaší energii tím, že spadá do oblasti duchovna a každodenní rutiny. Červen bude mnohem lepší. S vervou se pustíte do těžkých úkolů v práci i na zahrádce. Na konci měsíce podpořte růst svých rostlin kvalitním hnojivem.

Rak

Je pravděpodobné, že jste se od poloviny května uklidnili, protože Slunce prochází vaší zónou spirituality – nejklidnější částí horoskopu. A protože vás lunární události zasahují více než ostatní, vzhledem k tomu, že Luna vládne vašemu znamení, možná se ještě trochu vzpamatováváte ze superintenzivní energie posledních několika týdnů. Vydechnout můžete i na zahradě a do ničeho se netlačte, tedy kromě péče o trávník začátkem měsíce.

Lev

Období Blíženců je pro vás, Lvi, obecně velmi společenské, a to díky sebevědomému Slunci, které prochází vaší zónou přátelství a navazování kontaktů. Pokud vám však poslední dva květnové týdny – a vlastně celý květen – připadaly vyloženě stresující, nejste sami. Toto období však končí a vy se můžete stáhnout na zahrádku a dohnat to, co jste v posledních týdnech zanedbali. Vaše zahrada i vaše duše to ocení.

Panna

Poslední dobou jste se hodně věnovali kariéře a na vaší zahradě už je to znát. Ani pokojové rostliny nedostávali tolik péče, na jakou jsou zvyklé. Začátek června bude ještě trochu náročný, ale od 9. června už budou mít všechny vaše rostliny takovou péči, jakou si zaslouží. Věnujte se obzvláště ovoci jako třeba jahodám.

Váhy

Zatímco se Slunce v období Blíženců pohybuje vaším sektorem dobrodružství, je pravděpodobnější, že vystoupíte ze své komfortní zóny a prozkoumáte neprobádaný terén – ať už doslova, nebo obrazně. Pozor ale na přespříliš kreativní střihy keřů, nemuselo by to vyjít tak, jak jste plánovali. Kolem 11. června se zaměřte na nadzemní jednoletky, zejména ovocné rostliny a také obiloviny a květiny.

Štír

Buďme realisté: Květen pro vás, Štíři, nebyl zrovna nejpohodovějším měsícem, pravděpodobně proto, že v něm proběhlo zatmění Měsíce a úplněk ve vašem znamení. Musíte se postavit za své potřeby, ale také dělat kompromisy s ostatními, abyste udrželi nad vodou své nejbližší vztahy. Červen bude o sto procent lepší. Zahrada už pro vás nemusí být jen únik před světem, ale můžete se i v klidu zastavit a pokochat, aniž by vás trápily starosti.

Střelec

3. června nastává den, kdy Merkur přechází do přímého směru ve vaší zóně denní rutiny, a vy budete mít pomalu, ale jistě pocit, že máte více pod kontrolou všechny každodenní povinnosti, které se vám v poslední době zdály naprosto nezvládnutelné. Mezi 15. a 17. červnem věnujte zvláštní pozornost podzemním rostlinám, zejména kořeninové zelenině.

Kozoroh

Jakmile se Merkur 3. června posune vpřed, můžete pokročit v uměleckých a tvůrčích projektech, které jste možná od poloviny května rozpracovávali. Budete mít velkou šanci je dotáhnout. Po 17. červnu zaměřte svou pozornost zejména na kořeninovou zeleninu, stromy, keře a trvalky.

Vodnář

Milí Vodnáři, je možné, že díky retrográdnímu Merkuru je pro vás náročné pokročit v rozsáhlých projektech. Zaměřte se proto spíše na rutinní činnosti a k vašim velkým plánům se vraťte až koncem měsíce.

Ryby

Jakmile Merkur od 13. června do 5. července propluje vaší domácí zónou, je skvělý čas pustit se do ambiciózního projektu v domácnosti či na zahradě, který už nějaký čas odkládáte.