Břišní svaly v rekordním čase: S těmito cvičeními získáte pekáč buchet, větší sílu a rovnováhu

Břišní svaly v rekordním čase: S těmito cvičeními získáte pekáč buchet, větší sílu a rovnováhu
Vyhýbání se sedavému způsobu života a každodenní cvičení prostřednictvím aktivit, jako je běh, chůze, plavání či posilovna, je jistě jedním ze způsobů, jak dosáhnout pohody, získat zdravotní přínosy (i po psychické stránce) a navrch onen neodolatelný „pekáč buchet“.

Využijte kalorického deficitu

Spousta lidí sní o tom, že budou mít břišní svaly a ploché břicho v co nejkratším čase, ale bohužel je to oblast, kde se hromadí nejvíce tuku. Neexistuje žádné cvičení, které by vám zázračně pomohlo, pokud jde o silový trénink nebo kardio. Mnoho hodin v posilovně, strávených na běžeckém pásu, vám automaticky nezaručí břišní svaly.

Kromě toho je výživa téměř stejně důležitá jako trénink, možná dokonce důležitější. Kalorický deficit (výdej více kalorií, než spotřebujeme) je jedinou životaschopnou aktivitou k dosažení úspěchu. S trpělivostí, vytrvalostí a disciplínou je využití kalorického deficitu základním cvičením k dosažení záviděníhodných břišních svalů.

Zaměřte se na určitou část břicha

Viditelné břišní svaly jsou jen špičkou ledovce, co se týče tréninku středu těla. Zesílená střední část má nespočet výhod pro každého, kdo se chce stát rychlejším, zdatnějším a silnějším. Tato oblast těla se stane pevným základem a pomůže vám k lepšímu držení těla i lepší rovnováze. Silné jádro udržuje váš trup ve stabilnější poloze, kdykoli se pohybujete, ať už sportujete nebo jen děláte domácí práce. Trénink středu těla z vás učiní lepšího sportovce v takřka jakémkoliv silovém nebo rychlostním sportu. Cviky na posilování středu těla můžete provádět na koberci nebo podložce. Dýchejte volně a zhluboka během každého z nich.

Abyste ze cviků na břicho vytěžili maximum, musíte vědět, na kterou část svalů se zaměřit. Chcete-li zapracovat na horní části břicha, vaším cílem budou cviky, které zahrnují přitahování hrudníku směrem k pánvi. Začněte na zádech, natáhněte nohy a mějte ruce podél těla. Jedním pohybem zvedněte horní část těla, paže a nohy, abyste udrželi rovnováhu na kostrči a vytvořili tvar písmene „V“. Spusťte tělo dolů a opakujte.

Ženy v tělocvičně
Ženy v tělocvičně | Zdroj: 4pmphoto@gmail.com / Depositphotos

Střední břišní svaly jsou pak klíčové pro ohýbání páteře a přibližují pánev a hrudní koš. Udělejte si správné cviky na střední břicho a budete budovat silnější střed těla hned od začátku. Lehněte si na podlahu s nohama nataženýma před sebou a chodidly u sebe. Natáhněte ruce nad hlavu a nakloňte pánev dopředu, dokud nebude spodní část zad v jedné rovině s podlahou. Udržujte tuto polohu v dolní části zad a zvedněte ruce a nohy několik cm nad podlahu, abyste vytvořili přímku od prstů na rukou k těm na nohou.

Vaše spodní břišní svaly jsou důležité pro udržení síly v celém jádru. Lehněte si na záda s patami u hýždí. Zpevněte střed těla, zvedněte ramena z podlahy a natáhněte se dolů, abyste se pravou rukou dotkli pravé paty a druhou rukou levé paty. Opakujte. Úpravou vzdálenosti mezi patami a hýžďovými svaly si to můžete ztížit nebo usnadnit. Ovládejte pohyb pomalým natahováním, abyste udrželi napětí.