Udělejte si prima dovolenou i bez moře a velkého plánování: Tipy na nejlepší koupaliště u nás

Udělejte si prima dovolenou i bez moře a velkého plánování: Tipy na nejlepší koupaliště u nás
Zatímco přísná opatření pod nátlakem veřejnosti a s blížícími se volbami polevují, je mnoho obezřetných lidí, kteří se kvůli zdraví své rodiny rozhodli letos rozpálené písčité pláže a moře vyměnit za tuzemskou dovolenou.

A kam můžete rodinu hladovějící po vodních radovánkách vzít?

Jedno z nejmodernějších center letní zábavy: Aqualand v Pasohlávkách

 Autem se tam dostanete poměrně jednoduše směrem na Brno a dál na Vídeň. Z Brna jezdí i autobusová linka 105 a za jízdenku dostanete 10% slevu na vstupenku do parku.

Co vás v areálu čeká

Zatímco dětí se zabaví v Dětském vodním světě, plném skluzavek, přelezů, vodotrysků a vodopádů, vy si můžete odpočinout ve venkovní vířivce s masážními lehátky. Voda je vyhřívaná na 37 °C. V nabídce jsou vyhřívané bazény Romulus a Remulus, vnitřní bazén Neptun pro sport, venkovní Riviéra s plochou 823 m2, Calimero vnitřní bazén pro školáky, vnitřní Baby bazének pro nejmenší, unikátní venkovní bazén s mořskými vlnami a mnoho dalšího vyžití. Samozřejmě je zde i celá řada tobogánů a super rychlých skluzavek nejen pro děti.

V místním Pálava Wellness si můžete dopřát solné terapie, saunu a masážní procedury.

Zdrojem vody v areálu je minerální pramen, který posiluje psychické i fyzické zdraví.

http://www.aqualand-moravia.cz/

Pokud nemáte rádi moc lidí, cákání a dětský jásot, můžete si dopřát klidné koupání v přírodě, třeba v zatopeném lomu.

 Kamencové jezero Chomutov

(na úvodní fotografii)

Jezero o ploše 16 ha je jediné svého druhu na světě. Vzniklo zatopením dolů, ve kterých se těžil kamenec a síra. Lidskému zdraví zdejší voda prospívá a v místě najdete travnaté plochy i písčité pláže a upravená mola, vše pro pohodlí a odpočinek.

Můžete si zasportovat na několika hřištích, půjčit si loďky a šlapadla nebo zkusit štěstí na paddleboardech. Pro vyznavače nudismu je zde i oddělená nudistická pláž. Milovníci vodního lyžování zde najdou nejdelší okruh v ČR. Zajímavostí je, že je zde také největší české plovoucí molo. Měří přes sto metrů a vytváří svými bočními rameny několik bazénů.

http://kamencovejezero.cz/

Chráněné Třeboňsko

V chráněné oblasti Třeboňska se rozprostírá 240 ha Veselovských pískoven. Pět oddělených jezer vzniklo v letech 1952–1986 po těžbě štěrkopísku. Kromě koupání a relaxu zde najdete i sportovní vyžití a kulturní program. Písčité břehy, skrytá zákoutí pro nerušený pobyt, občerstvení a blízká naučná stezka, kam se můžete vydat s dětmi. To vše je lákadlem pro turisty, kteří hledají možnost soukromí anebo bohatý výběr kulturních akcí v okolí.

K pískovnám se dostanete po silnici spojující Veselí nad Lužnicí a Vlkov.

http://veselskepiskovny.cz/