Jaký význam v astrologii mají planety? Podívejte se, jak každá z nich ovlivňuje váš horoskop

Jaký význam v astrologii mají planety? Podívejte se, jak každá z nich ovlivňuje váš horoskop
Pokud se o astrologii více zajímáte nebo o ní chcete zjistit víc, jistě se nevyhnete planetám, které váš horoskop výrazným způsobem ovlivňují. Přestože většina z nás zná své znamení jen v té největší z astrologických planet, ve Slunci, ke každé planetě patří jedno znamení. Co tedy znamenají?

Nejsou planety jako planety

Možná vás překvapí, že do astrologických planet se řadí i Slunce, Měsíc a Pluto, které ve skutečnosti planetami nejsou. Astrologie je však bere jako nebeská tělesa, která mají z našeho pohledu stejnou důležitost a vliv jako planety sluneční soustavy.

Každá z těchto “planet” popisuje určitou část naší osobnosti. Některé z nich zobrazují naše pocity, emoce a představy, jiné zase to, jak ostatní vnímáme či jaké jsou naše osobní potřeby a přání. Každá z planet tedy z menší části tvoří naše já a společně nás jejich jednotlivá znamení zvěrokruhu dělají tím, kým jsme. Kombinací různých znamení, postavení planet a astrologických domů tedy vzniká váš unikátní podrobný horoskop, který si můžete nechat vypočítat od astrologa či pomocí online kalkulačky.

Rozhodně tedy neplatí, že dva lidé narození ve stejném měsíci mají stejné vlastnosti. Každého z nich totiž ovlivňuje tolik okolností, že nakonec mohou mít úplně protikladnou povahu.

Jaký je význam planet ve vašem horoskopu?

Podívejme se tedy na stručný význam jednotlivých planet v astrologii a na vliv, který na výklad vaší osobnosti mají.

Zdroj: Autor: Vadim Sadovski / Shutterstock

Slunce - Slunce je základní planetou, která vám poskytne obecný popis vaší osobnosti, identity, toho, jak se chováte a dokonce i vašeho sebevědomí. Dá nám také jednoduché vysvětlení toho, jak a proč se rozhodujeme určitým způsobem.

Měsíc - Měsíc ovlivňuje emoční stránku naší osobnosti. Popisuje nálady, pocity, instinkty, intuici a smysly, které se u daného znamení vyskytují nejčastěji.

Merkur - Merkur se je zaměřen na rozum, informace, komunikaci a inteligenci. Vysvětluje, jak dokážeme komunikovat, ale také, jak vstřebáváme informace a jak se učíme.

Venuše - Venuše je planeta lásky a krásy. Ovlivňuje proto naše vztahy, vášeň, uměleckost, vysvětluje, co nás nejvíce těší a přitahuje a je spojená i s materiální stránkou naší povahy. 

Mars - Mars má vliv na vaši energii, kuráž, aktivitu, agresi i sexuální projevy a potřeby. Zobrazuje divokou část naší povahy, která nás donutí jednat a dodává nám vztek a vášeň.

Jupiter - Jupiter je planeta štěstí, optimismu a hojnosti, která má vliv na naši víru, naději a růst. Vysvětluje, co nás v životě dělá šťastnými, jaké je naše poslání i v čem nám nejvíce přeje štěstí. 

Saturn - Saturn velí pravidlům, limitům, hranicím a disciplíně, které v sobě máme. Radí  nám, v čem máme největší zodpovědnost a na jaké životní překážky bychom si měli dát pozor.

Uran - Uran je planetou změny, zlepšení, vzpoury, ale i nepředvídatelných událostí a změn. Ovlivňuje také naši inspiraci a otevřenost a vysvětluje, v jakých oblastech života můžeme očekávat nejradikálnější změny.

Neptun - Neptun představuje sny, intuici, záhadnost a představivost. Vysvětluje, v čem jsme nejvíce kreativní a co se skrývá za naším myšlením a představivostí.

Pluto - Nejmenší planetka Pluto je planetou smrti, znovuzrození, moci a proměny a vývoje. Vysvětluje, jak se vyrovnáváme s mocí a pomáhá s osobními životními změnami zapomenutím na minulost.

 

Zdroje: