Pasuje na vás arabský horoskop?

Pasuje na vás arabský horoskop?
Navzdory tomu, že je arabská astrologie stará stovky let, je pro mnohé stále poněkud velkou neznámou. Její atypické pojmenování jednotlivých znamení, zaujme nejednoho čtenáře. Nejde tentokrát o pojmenování znamení formou zvířat, stromů či bohů, ale o pojmenování za pomoci zbraní.

Jedním z nejstarších horoskopů

Arabský horoskop je jedním z nejstarších horoskopů v historii. Cesta k jeho zveřejnění byla protkána časy, kdy zájem a pokrok o arabskou astrologii vzkvétal a časy, kdy vědci a učenci byli pronásledováni a jejich poznatky zpochybňovány či dokonce ničeny. I přesto byl však vytvořen dokonalý systém 12 různých znamení.

Zbraň určí náš charakter

Rozdíl mezi naším klasickým horoskopem a tím arabským je patrný na první pohled. Je především o jiném systému přiřazování k danému znamení. Podle systému arabské astrologie je každý muž nebo žena v době svého narození, obdařen bojovnou zbraní, která je doprovází a vede po nejisté cestě pozemského života.

Zbraň, která je člověku připsána, zobrazovala jeho specifické vlastnosti, postoj k životu, sílu, pevnost, flexibilitu a lehkost.  Zbraň dávala člověku jasné informace o tom, jak se bránit proti nepřízni života a jak se v případě potřeby vzchopit, abychom dosáhli našich cílů a ambicí.

Existují tři sady zbraní. Každá sada se skládá ze čtyř zbraní různých velikostí. První skupina zahrnuje krátké zbraně, druhá střední zbraně a třetí dlouhé zbraně. Hierarchie zbraní odpovídala sociálnímu postavení člověka, ve kterém se nacházel a sociálnímu zázemí rodičů. Proto, aby daný jedinec v tomto systému zjistil svoji přiřazenou zbraň, musel znát nejen své datum a místo narození, jako je to u klasického horoskopu, ale i sociální prostředí rodičů. Na základě těch bylo možné určit správné znamení člověka.

V jaké zbrani je Vaše síla?

  • Kopí (22. prosince - 20. ledna) – lidé pečliví, rozumní a trpěliví, na cestě za úspěchem se nebojí tvrdé práce. Jejich nálady bývají často proměnlivé, z člověka plného radosti se jako lusknutím prstu stane pesimista.
  • Prak (21. ledna - 19. února) – lidé humanističtí, kreativci, kteří potřebují být v neustále akci a rádi se pro ni nadchnou.
  • Sekera (20. února - 20. března) – tito lidé jsou v neustálém hledání splnění svého snu, nudí je každodenní život a chtějí se neustále vyvíjet.
  • Dýka (21. března - 20. dubna) – tito lidé jsou neohrožení, jsou to průkopníci, dobrodruzi a sportovci, rychle se rozhodují a jen tak z něčeho nemají strach.
  • Palcát (21. dubna - 20. května) – milující osobnosti plné síly a vášně, užívají si klidné chvíle, jsou neúnavní a houževnatí v práci.
  • Kyj (21. května - 21. června) – nechybí jim chuť bavit se a prozkoumávat, snadno se adaptují, snadno se dostanou ze zapeklitých situací.
  • Nůž (22. června - 23. července) – znamení, které dává, pečuje a naslouchá potřebám ostatních.
  • Meč (24. července - 23. srpna) – lidé s velkou mírou důstojnosti a ušlechtilosti, nechybí jim talent, kreativita a neustálá potřeba něco tvořit.
  • Mačeta (24. srpna - 23. září) – osoby mající smysl pro praktičnost, rádi se neustále zdokonalují, někdy jsou však až příliš přísní.
  • Řetěz (24. září - 22. října) – mají srdce plné lásky, umělecké a estetické cítění, jemnost ducha a šíří kolem sebe příjemnou atmosféru.
  • Handžár (23. října - 22. listopadu) – tito lidé rádi riskují, jejich inteligence je na vysoké úrovni a mají neustálou potřebu se rozvíjet.
  • Luk (23. listopadu - 21. prosince) – rádi objevují svět, jejich předností je věrnost, optimismus a nadšení.

Zdroj: