Co všechno určuje váš čas narození. Měsíční znamení na vás prozradí více, než si myslíte

Co všechno určuje váš čas narození. Měsíční znamení na vás prozradí více, než si myslíte
Pokud na vás vaše znamení zvěrokruhu nesedí, může to být i tím, že jste se na váš horoskop ještě nepodívali úplně zblízka. Kromě slunečního znamení, které se nemění celý měsíc, má každý také měsíční znamení, které se určuje podle času narození. Podívejte se na to vaše.

Své sluneční znamení zná snad každý. Možná jste se ale už někdy zamýšleli nad tím, jak mohou mít všichni lidé, narození ve stejném měsíci, úplně stejnou povahu. Na každého jeho znamení platí jinak. Není to ale proto, že by znamení horoskopu nefungovala. Každý má totiž ještě několik dalších znamení, ať už podle místa a času narození, nebo postavení planet a měsíce, která formují jeho jedinečnou povahu. 

Není to tedy vůbec tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. My se blíže podíváme právě na měsíční (lunární) znamení a jejich charakteristiky.

 

Zatímco vaše sluneční znamení udává především vaše vlastnosti a povahové rysy, měsíční znamení určuje vaše emoce a vnitřní naladění. Jedno může být silnější než druhé, což záleží hlavně na jejich kombinaci.

Měsíční znamení může být složitější určit. Nejlehčí je to pomocí kalkulačky, která se skládá z data, místa a času narození. Určuje tedy na jakém znamení se zrovna měsíc nacházel v době vašeho narození. Může být tedy stejné jako vaše sluneční, ale i naprosto odlišné.

Podívejte se na jejich charakteristiky:

Beran

Beranům velí dynamický a tvrdohlavý Mars. Lidé s Měsícem v Beranu jsou ctižádostiví, nezávislí, aktivní, strhující, ale i tvrdohlaví, impulzivní, netolerantní, netrpěliví a kvůli své vznětlivosti mohou být až agresivní.

Býk

Býkům vládne Venuše, planeta krásy a lásky. To určuje i jejich citlivost a ohleduplnost. Lidé s Měsícem v Býku jsou stálí, spojení se zemí, blízcí přírodě, praktičtí, ale dokážou být i dost tvrdohlaví, neústupní a často materialističtí.

Blíženci

Blíženci jsou pod vládou komunikativního a společenského Merkuru. Rychle se proto začnou bez kontaktu s lidmi nudit a umí být velmi náladoví. Lidé s Měsícem v Blížencích mají chytrou a zábavnou povahu. Jsou zvědaví, hovorní, pohotoví, intelektuální, ale také neklidní, nervózní a nestálí.

Rak

Rakům vládne Měsíc, což z nich dělá citlivé a emocionální lidi. Umí být ale dost náladoví a snadno je někdo naštve. Lidé s Měsícem v Raku jsou pečliví, dobrosrdeční, nadaní, obdaření velkou fantazií, ale občas i přecitlivělí a urážliví.

Lev

Lvům velí Slunce, nejmocnější síla a střed naší sluneční soustavy. Proto jsou velmi sebevědomí a dokáží naprosto ovládat svůj život i své pocity. Lidé s Měsícem ve Lvu jsou hraví, půvabní, loajální, důstojní, tvrdě pracující, mají rádi luxus, ale často touží po moci a rádi na sebe slyší chválu.

Panna

Pannám vládne Merkur, který jim dává intelektuální myšlení a touhu být oblíbeným a žádaným. Lidé s Měsícem v Panně jsou plaší a introvertní, obchodničtí, tvrdě pracující a perfekcionističtí. Navenek jsou často chladní, ale uvnitř jen nervózní a vystrašení. Mají silné city, které ale dokáží snadno kontrolovat.

Váhy

Váhy jsou pod vládou Venuše, a proto mají rádi krásu a lásku. Lidé s Měsícem ve Váhách jsou vyrovnaní, mírní, půvabní, vyvážení, láskyplní, romantičtí, ale také ctižádostiví, nerozhodní, náladoví a kolísaví. Rádi se obklopují krásnými věcmi a mají smysl pro estetiku.

Štír

Štírům vládne Pluto, planeta přeměny, která jim dodává sílu, energii a touhu vždy zjistit pravdu. Lidé s Měsícem ve Štíru jsou spolehliví, pilní, rozhodní, nezávislí, vášniví, silní a intenzivní. Mohou být ale i uzavření a pomstychtiví. Ke svým blízkým jsou však vždy velmi láskyplní a srdeční.

Střelec

Střelcům velí Jupiter, planeta moudrosti a růstu. Dává jim touhu po poznání a učení se novým věcem. Lidé s Měsícem ve Střelci jsou optimističtí, otevření, nadšení, nezávislí, svobodní, aktivní, nadaní, přemýšliví, ale často i netrpěliví, neklidní, lehkomyslní a požitkářští.

Kozoroh

Kozorohům vládne realistický Saturn. Lidé s Měsícem v Kozorohu jsou vážní, disciplinovaní, ctižádostiví, pilní, praktičtí, pořádní, důkladní, ale i obchodničtí a distancovaní. Jejich přísná disciplína nedělá život pro ně ani jejich okolí příliš lehký.

Vodnář

Vodnářům vládne nezávislý a inovativní Uran. Lidé s Měsícem ve Vodnáři jsou neobyčejní, rebelující, přátelští, originální a vynalézaví. Na druhou stranu dovedou být i nestálí, distancovaní a nevypočitatelní. Mají charisma a odvahu jít novými cestami.

Ryby

Ryby jsou pod vládou Neptunu, který jim dává inspiraci, citlivost a soucit. Lidé s Měsícem v Rybách jsou jemní, empatičtí, láskyplní, intuitivní, ale i zranitelní, nepraktičtí, nerozhodní, snadno ovlivnitelní, lehkomyslní a líní. Jsou silně emocionální a rádi se zastávají druhých.