Podzimní dekorace bytů: Jaké jsou oblíbené barvy a vůně podzimu?

Podzimní dekorace bytů: Jaké jsou oblíbené barvy a vůně podzimu?
Každá hospodyňka si chce svůj byt zkrášlit k dokonalosti. Během roku jsou situace a příležitosti, kdy můžeme našemu bytu dopřát spoustu krásných a tematických dekorací. Jinak tomu není ani s přicházejícím podzimem.

V obchodech se objevují různé vnitřní i venkovní dekorace. Jiní lidé zase milují to, když do svých domovů můžou pustit podzim pomocí vlastní výroby různých dekorativních ozdob.

Přichází podzim a s ním i spousta nápadů na zkrášlení našeho bytu.

Klasické přírodní zdroje

Nic se nevyplatí více, jako osvědčená klasika. Máme na mysli přírodní zdroje, které jsou všude kolem nás. Úplně nejjednodušší, ale ne méně krásná, je obyčejná dekorace v podobě přírodních plodů, jako jsou jablka, kaštany, kůra nebo mech. Z takových věcí lze vykouzlit decentní a příjemnou ozdobu. Stačí na podnos přidat pár takových surovin, dozdobit větvičkou a šiškou – a barvy podzimu už nám hrají v interiéru.

Barevné listí

Listy všech barev k podzimu bezpochyby patří. Co třeba takový doma vyrobený věnec na dveře z listí? Nebo pár větviček listů v malé váze, zdobené šiškami nebo šípkem. Z listů lze vykouzlit krásnou dekoraci, téměř bez práce.

Zdroj: Stror / Shutterstock

Jablka a šípky

Je dobré myslet na podzimní dekoraci i v průběhu roku, kdy si můžeme nasbírat mnoho surovin. Například taková čerstvá, ale i sušená jablíčka společně v dekorativní míse s červeným šípkem a s pár žaludy. To navodí podzimní atmosféru nejen vzhledem, ale také svou jedinečnou vůní.

Dýně samozřejmostí

K podzimu neodmyslitelně patří i dýně. Nemusí se v žádném případě jednat jen o Halloween, kdy do vydlabané dýně vložíme svíčku a máme krásného strašáka. Co třeba takovou menší dýni vydlabat a dozdobit jí vším, co nám podzim nabízí?

Ani na podzimní dekorace se meze nekladou. Jen nechme popustit uzdu své fantazii a dopřejme svému domovu nasát tu správnou podzimní atmosféru.

Zdroj článku: