8 typických vlastností společenských Blíženců. Jsou pořád tak přátelští, jak se tváří?

8 typických vlastností společenských Blíženců. Jsou pořád tak přátelští, jak se tváří?
Blíženci slaví narozeniny od 22. 5. do 21. 6. a jsou známí pro svou nestálou, ale zároveň veselou a společenskou povahu. Jde o jedinečné znamení už jen díky tomu, že v sobě skrývá dvě osobnosti, které věci vždy trochu zpestří. Jaké další pozitivní a negativní vlastnosti je ale vystihují?

Pozitivní vlastnosti:

Zvědavost a inteligence

Přestože jsou Blíženci upovídaní a společenští, jsou také opravdu inteligentní. Možná právě to je příčinou jejich dobrých komunikačních schopností. Vždycky totiž mají něco zajímavého, o co by se s ostatními mohli podělit. Jsou zvídaví a rádi se učí, takže je často najdete s knížkou v ruce nebo je přistihnete při vyhledávání nových témat a informací.

Všestrannost

Zrozenci tohoto znamení mají zpravidla spoustu zálib a znalostí, takže vám mohou pomoci téměř s čímkoli. Rádi zkouší nové věci, i když u nich většinou příliš dlouhou dobu nevydrží. Mají zkrátka mnoho talentů a nedokáží chvíli sedět v klidu, takže o zábavu s nimi rozhodně není nouze.

Přizpůsobivost

Blíženci jsou pohodoví a přizpůsobiví. Jsou ochotní se alespoň pokusit ostatním vyhovět a dokáží vydržet ledacos. Změny jim navíc nedělají velký problém a umí být časově flexibilní, když potřebujete změnit plány.

Charisma

Jejich velkou výhodou je nezaměnitelné charisma, díky kterému umí ostatní okouzlit jen jediným pohledem. Právě proto si tak snadno dělají přátele. Jsou prostě vtipní, chytří, veselí a své kouzlo osobnosti prostě nezapřou.

Negativní vlastnosti:

Slabost pro drby

Nevýhodou zvědavosti a přátelského chování Blíženců může být jejich slabost pro šíření drbů. Potřebují vědět všechno, co se kde šustne a často strkají nos do cizích věcí jen proto, že chtějí znát ta nejšťavnatější tajemství. Dávejte si tedy pozor na to, co jim říkáte. Nikdy totiž nevíte, komu danou věc prozradí.

Přelétavost

S jejich nadšením pro každou činnost přichází také nestálost a přelétavost. Často mají tolik zálib, že už o nich ztrácí přehled. Chtějí si totiž vyzkoušet všechno, ale po chvíli je to začne nudit. Neustále potřebují nové podněty. Podobně to mají i se vztahy, které jim zpravidla nevydrží déle než pár měsíců. Alespoň ale stihnou vyzkoušet všechno.

Nevyspělost

Blíženci jsou plní mládí a elánu v jakémkoli věku, ale s tím přichází také jejich impulzivnost a nespolehlivost, která může ostatní naprosto vyvádět z míry. Občas se totiž chovají opravdu nedospěle a dělají neuvážená rozhodnutí, kvůli kterým mohou působit velice bezohledně a sebestředně. Měli by si proto někdy dávat pozor na to, jak se chovají k ostatním.

Nerozhodnost

Může to znít překvapivě, ale Blíženci umí být také příšerně nerozhodní. Přestože jsou někdy hodně spontánní, kvůli své přemýšlivosti mají také tendenci vše analyzovat a propočítávat, takže rozhodování mezi dvěma možnostmi pro ně může být naprosté utrpení. Problém jim dělají také velká životní rozhodnutí, která je znervózňují a přivozují jim úzkosti.

 

Zdroje: