Znamení, která se nebojí udělat první krok. Odvážíte se k tomu i vy? Nebo si raději počkáte, než co udělají ostatní?

Znamení, která se nebojí udělat první krok. Odvážíte se k tomu i vy? Nebo si raději počkáte, než co udělají ostatní?
Udělat první krok, ať už v navazování vztahu či jen prolomení trapného ticha, může být velkou výzvou. Někteří z nás si s tím však hlavu nelámou a jdou do toho bez velkého pochybování. Tím často nevědomě zachraňují ty méně odhodlané, kteří na ně celou dobu spoléhají. Patříte mezi tyto odvážlivce i vy?

Beran

Berani jsou impulzivní a nebojí se do situací vrhat po hlavě. Navíc neumí dlouho zadržovat své pocity a myšlenky, takže se jejich obrovská upřímnost a nebojácnost dříve nebo později dostanou na povrch. Nemyslí na to, co by mohlo následovat, protože to jednoduše momentálně není jejich problém. Na to budou myslet, až se to stane.

Je tedy dost možné, že když jim někdo padne do oka, nakráčí si to přímo k němu a na rovinu si řeknou o jeho číslo. Odmítají totiž stát v koutě a čekat než za nimi někdo přijde. To si to raději zařídí sami a hned, když na to mají náladu. Díky jejich veselé a aktivní povaze se jim však daří nevypadat u toho zoufale, ale naopak klidně a přirozeně.

Střelec

Střelci jsou velcí dobrodruhové a vědí, že bez toho, aby se někdo k něčemu odhodlal, se nic zajímavého nestane. Proč by tedy nemohli první krok udělat právě oni? Protože jsou ale vtipní a optimističtí, většinou na to jdou nějakým vtipem či narážkou. Umí být více nenápadní než Berani a kolem tématu ze začátku chodí opatrně. Za krátkou dobu ale dají své úmysly najevo úplně, pravděpodobně nějakým odvážným vtipem.

zdroj. Shutterstock

Nechtějí totiž plýtvat příležitostmi, ale zároveň se chtějí chovat stejně přátelsky a vesele jako normálně. Vždy se tedy snaží alespoň něco naznačit a nechat druhé pokračovat, což se jako první krok rozhodně počítá. Nervózní ale většinou moc nejsou, protože cítí, že nemají co ztratit a získat mohou naopak úplně všechno. Navíc se neberou příliš vážně, takže tak jejich akce často vypadají.

Blíženci

Blíženci jsou společenští a nedělá jim tedy problém začít s někým konverzaci. Také není divu, když navazování kontaktů patří mezi jejich nejsilnější stránky. Nové lidi poznávají rádi, ale k tomu, aby udělali první krok, když se jim někdo líbí, se musí poměrně dlouho odhodlávat. Většinou se z toho snaží vycouvat a dávají šanci i tomu druhému, ale když musí, dokážou do toho jít.

Myslí velice analyticky a za chvíli už umí poznat, jestli jim daná osoba stojí za jejich úsilí, či ne. Pokud ano, nebojí se začít ani s flirtováním. Mají ale problém s dokončováním věcí, takže i když jsou to často oni, kdo udělá ten obávaný první krok, zbytek už budete muset oddřít vy. Nedarují vám to totiž až tak snadno.

Lev

Lvi jsou odvážní a mají rádi pozornost, takže pro ně není problém za někým zajít a představit se. Potřebují si získat to, co chtějí, protože život je podle nich moc krátký na to, aby čekali, než to za ně udělá někdo jiný. Na druhou stranu jsou ale rádi obdivováni a vyhledáváni druhými, takže se jim líbí, když se k prvnímu kroku občas odhodlá někdo jiný. Když ale první krok udělají Lvi, očekávají, že je rychle doženete a budete pokračovat. Dají vám sice najevo, co si o vás myslí, ale zbytek už bude spíše na vás.

Chtějí totiž být středem vaší pozornosti, a když je tedy budete zavalovat komplimenty, bude to přesně podle jejich představ. Jejich stylem jsou také velká gesta a scény před obecenstvem, takže klidně někomu neznámému vyznají lásku před celou restaurací.