Komu v lednu 2023 hrozí vyčerpání? Má si právě vaše znamení na sebe dávat velký pozor?

Komu v lednu 2023 hrozí vyčerpání? Má si právě vaše znamení na sebe dávat velký pozor?
Svědomitá práce a odhodlání jsou zajisté chvályhodné, ale nesmíme zapomínat také na odpočinek. Kdo na to zapomene a bude se v lednu potýkat s vyčerpáním a nemocemi? 

Občas ze sebe chceme vydat to nejlepší, a tak se snažíme nejen pracovat naplno, ale také nezahálíme doma, v posilovně nebo s přáteli. Nejsme ale supermani a nesmíme zapomínat také na odpočinek, pravidelný spánek a správnou životosprávu. Pokud tak neuděláme, může být naše tělo vyčerpáno a potrestat nás nepříjemnými zdravotními komplikacemi. Která znamení budou nemocemi a vyčerpáním ohrožena nejvíce? A jak těmto komplikacím mohou předejít? 

Rak (22. 6. – 22. 7.) 

Dejte si v lednu velký pozor na fyzickou zátěž, kterou by vaše tělo nemuselo unést. Pokud jste si dali předsevzetí, že začnete více sportovat, zajisté jste udělali dobře a je to prospěšné pro vaše zdraví. Nic se ale nemá přehánět. Pokud začnete chodit najednou každý den do posilovny a bez kvalitní přípravy běhat několik kilometrů denně, svému tělu tak spíše ublížíte. Potrápit by vás tak mohla nejen velká únava a svalová horečka, ale také velký problémy s klouby a úrazy končetin, které by mohly mít velmi komplikovanou léčbu. 

Se sportem klidně začněte, ale rozhodně to nepřehánějte a poraďte se s odborníkem, jaká intenzita tréninku je pro vás vhodná. Nezapomeňte svému tělu dopřát také dostatek času na regeneraci. 

Pokud se rozhodnete sportovat venku, dobře se oblékněte. Kromě úrazů vám mohou leden zkomplikovat také nejrůznější obtíže jako jsou záněty a virózy. 

Lev (23. 7. – 22. 8.) 

V lednu si chraňte především svou psychiku. Ve vašem okolí se může objevit osoba, která nebude zdaleka tak přátelská, jak se snaží předstírat. Nejenže nebude vaším přítelem, ale může vám také zákeřně házet klacky pod nohy. Buďte obezřetní a mějte oči dokořán, abyste této osobě neskočili na sladké úsměvy. 

Stres, který vám tento člověk přinese, vám může způsobit velmi nepříjemné problémy s krevním tlakem a se srdcem. Léčba těchto problémů by mohla být nejen dlouhodobá, ale také velmi komplikovaná.

Nejlepší obranou pro vás bude především klid a duševní hygiena. Pokud situaci nebudete zvládat, poproste o pomoc kamarády, rodinu nebo odborníky. 

Panna (23. 8. – 22. 9.) 

V lednu nasadíte poměrně náročné tempo. Budete chtít neprošvihnout start v práci, a budete tak pracovat opravdu tvrdě. Nezahálíte ani při plnění svých předsevzetí a naložíte toho na sebe až příliš. Občas ale budete zapomínat na správnou životosprávu a stresovat se budete více, než je zdrávo. To povede ke střevním obtížím, které vás mohou na nějakou dobu pořádně potrápit. 

Nebojte se, nepůjde o nic závažného a váš stav se bude poměrně dobře lepšit. Navíc mu můžete také snadno předejít. Stačí, když budete dostatečně soudní a nenaložíte si na sebe toho tolik. Naučte se zvolnit a zaměřte se na vyváženou a zdravou stravu. 

Nezapomínejte také na psychiku a zaměřte se více na sebepoznání, respektování svých emocí a potřeb a také na techniky zvládání stresu. Pomoci vám může meditace, otužování, a především pravidelný spánek. 

Ryby (21. 2. – 20. 3.) 

V lednu budete velmi často zapomínat naslouchat svému tělu a srdci. Budete mít tendence zavírat oči před problémy, které vás obklopují. Doufáte, že když tyto problémy nebudete vidět, zmizí samy. Tak tomu ale není a tyto problémy vás nejen doženou, ale působí na vás, i když je popíráte. A vaše tělo vám to dá dost jasně najevo. 

Objevit se mohou problémy s imunitou, občasné bolesti břicha a nevolnost. Pokud nezvolníte a nezačnete svoji situaci řešit, mohou se problémy s trávicí soustavou postupně zhoršovat a budou stále častější. 

Buďte k sobě upřímní a přestaňte zavírat oči. Přiznejte si, co vás trápí, a začněte tyto situace postupně a efektivně řešit. Uleví se vám nejen po fyzické stránce, ale také po té psychické. 

Zdroj článku:
  • Autorský text