Zařaďte tyto potraviny do svého jídelníčku a vyhněte se tak vyčerpání

Zařaďte tyto potraviny do svého jídelníčku a vyhněte se tak vyčerpání
Existují potraviny, díky kterým nabudíte unavený organismus. Dostatečný a zdravý spánek sice nenahradí, ale právě v kombinaci s ním budete mít energii na celý den.

Zdravý spánek je pro dobití energie zásadní, může se ale stát, že i přesto, že máte dostatek spánku se může tělo cítit unavené. Zkuste do svého pravidelného příjmu zařadit několik potravin, které mohou s únavou zatočit. 

Zdroj: Autor: Ruslan Huzau / Shutterstock

Ovesné vločky 

Skvělý způsob, jak nastartovat své tělo hlavně po ránu je například kaše z ovesných vloček, nebo například vločky ve formě museli třeba v jogurt. Ovesné vločky totiž obsahují mnoho důležitých mikroživin, například vitaminy B, E, vápník hořčík a mimo jiné také mnoho vlákniny. Ovesné vločky patří mezi složené sacharidy, a tak se energie z nich uvolňuje pomaleji, tím pádem zahání únavu na delší dobu.  

Semínka a luštěniny 

Naklíčené fazole a semínka nejsou jen pro vegany a vegetariány, ale měly by hrát důležitou roli v každém jídelníčku. V naklíčených luštěninách se lépe uvolňují bílkoviny, krom toho obsahují mnoho vitaminů a minerálů. Semínka, například slunečnicová nebo dýňová, ale i ořechy, jsou energeticky velice výživné a obsahují velké množství prospěšných tuků. Ořechy a semínka obsahují mnoho minerálů a živin. 

V naklíčených luštěninách se lépe uvolňují bílkoviny, krom toho obsahují mnoho vitaminů a minerálů.

Brokolice 

Obecně zásaditá zelenina typická pro náš podnební pás je pro zahnání únavy potřebná. Královnou v tomto odvětví je brokolice, která obsahuje obrovské množství antioxidantů a podporuje imunitní systém. Je bohatá na vitaminy A, C a B

Káva a zelený čaj 

Na pravidelném pití kávy není vůbec nic špatného, pokud se to ovšem nepřehání. Tak je to ale ostatně se vším. Maximálně 3 až 4 espressa denně by neměly ničemu uškodit, naopak vás pořádně nakopnou. Podobně to funguje také se zelenými (ale i černými) čaji, které obsahují thein. Ten se narozdíl od kofeinu uvolňuje pomaleji a energie vám vydrží na delší dobu. 

Zdroj: