5 moderních znamení, která jsou fascinována technologiemi. Řadíte se mezi ně?

5 moderních znamení, která jsou fascinována technologiemi. Řadíte se mezi ně?
Někteří z nás by byli nejraději, kdyby se nikdy nic neměnilo. Těchto 5 znamení však pokrok fascinuje a zajímají se o nové technologie a vynálezy. Právě oni patří mezi ty, kteří mají jako první nainstalovanou novou aplikaci nebo stojí fronty na nejnovější technologické vychytávky. Jste to i vy?

Beran

Berani mají tolik energie, že všechnu ve svých životech ani nedokážou využít. Realita je proto snadno omrzí a z nudy tedy hledají jakékoliv rozptýlení. Technologie jsou pro ně nejzajímavějším a nejúčinnějším únikem ze stereotypu a opakujících se rituálů.

Rádi si proto koupí kdejakou předraženou novinku jen proto, že je zaujme. Snadno se nechají zlákat ke koupi, protože se rozhodují podle nálady a nepřemýšlí nad následky. Nejraději by totiž vyzkoušeli všechno.

Také jsou to mistři multitaskingu, i když to není vždy úplně bezpečné. Technologie využívají také k otupení své vlastní bolesti, což rozhodně není zdravé, zvlášť ne dlouhodobě.

Moderní technologie jsou pro ně tedy jakousi skrýší před vlastními problémy i před nudou, kterou nemohou vystát. Čas strávený u obrazovek by si ale měli hlídat, jinak mohou sklouznout až k závislosti a nezajímat se téměř o nic jiného.

Blíženci

Blíženci nové technologie a doplňky zbožňují už jen kvůli své obrovské zvědavosti. Nejvíce je však láká internet plný informací a možností nebo sociální sítě, kde mohou potkávat nové lidi, zveřejňovat vtipné tweety a zjišťovat drby o celebritách i svých známých. Milují komunikaci a telefony jim ji ještě více usnadňují.

Snadno ale ztratí přehled nad tím, kolik času u obrazovek tráví. Stačí, aby si otevřeli internet k vyhledání jedné informace, a už z toho jsou dvě hodiny pročítání článků, lajkování fotek nebo sledování videí. Rychle nad sebou ztrácí kontrolu, a když se technologiím poddají, nevnímají ani to, že mají hlad, žízeň nebo potřebují na záchod.

Měli by se tedy trochu krotit, jinak jim internet a sociální sítě zaberou všechen čas. Internet může být pro zvědavé a inteligentní Blížence opravdu užitečným zdrojem informací, ale na všechno se musí s mírou.

Štír

Štíři mají problémy s posedlostí a velkou vášnivostí i v reálném životě. Podobně nezdravý vztah tedy mají i s technologiemi. Internet a všechny možné aplikace je dokážou vtáhnout do jejich vlastního světa a naprosto odstřihnout od okolí.

Právě to však ještě více prohlubuje jejich samotářství a uzavřenost. Osamělost a nepochopení, které často cítí, mohou tedy být z velké části výsledkem jejich přehnaného zájmu o technologie.

Online svět jim může připadat bezpečnější a příjemnější, protože v tom skutečném moc přátel nemají. Bojí se totiž závazků, protože si myslí, že by je druzí mohli zradit. Na internetu mohou svou citlivou povahu a bojácnost schovat za anonymní profil bez toho, aby je někdo soudil.

Představa anonymity a úkrytu se jim prostě zamlouvá. Jsou také pomstychtiví a málokdy zapomínají na staré křivdy, takže se mezi nimi objevuje také nejvíce haterů a stalkerů a v některých případech se mohou dostat až ke kyberšikaně.

Technologie tedy nejsou prospěšné pro ně ani pro nikoho kolem nich, a tak by se měli více věnovat reálnému životu a čas online výrazně omezit.

Střelec

Střelci jsou svobodomyslné bytosti, které se nikdy nebojí zkoušet nové věci. Nová zařízení je tedy zajímají, ale narozdíl od předchozích znamení se při jejich používání umí ovládat a věnovat více času práci a dobrodružným zážitkům. To ale nic nemění na tom, že jim nic nesmí uniknout. Budou mezi prvními, kdo si pořídí nový technologický doplněk nebo nově vyvinutou aplikaci.

Tráví sice hodně času v přírodě a na cestách, ale to jim nebrání v používání technologií. Svá dobrodružství tedy často dokumentují a používají užitečné aplikace na cestování, ubytování nebo hledání zajímavých míst a památek. Svým způsobem u obrazovky tedy také tráví více času, než by bylo nutné. Snaží se ho však využít hlavně ke zlepšení svých cest a uchování zážitků.

Vodnář

Vodnáři milují technologie. A není divu, vždyť jsou tím nejinovativnějším a nejvynalézavějším znamením ze všech. Nová zařízení je fascinují i tím, jak jsou vyrobená a jak propracovaně fungují. Většinou tedy pečlivě studují, jaký typ zařízení si pořídit, a těší se na nové verze svých přístrojů.

Bylo by pro ně náročné si vůbec představit život bez jakýchkoliv technologií. Na rádiu, televizi, počítači a telefonu totiž téměř závisí jejich život. Používají je k práci, odpočinku, učení i hledání informací. Milují sice i přírodu a rádi chodí na procházky, ale stejně důležitý je pro ně i internet, jejich aplikace a programy.

Dalo by se tedy říct, že jsou na technologiích také závislí, ale umí jim také prokázat patřičný obdiv a rádi se o nich učí.

Zdroje článku: