Komu v roce 2023 hrozí vyčerpání a měl by na sebe dávat pozor

Komu v roce 2023 hrozí vyčerpání a měl by na sebe dávat pozor
Jak si poradíte s rokem 2023? Budete mít energie doslova na rozdávání, nebo vám vlivem mnoha překážek hrozí vyčerpání? Podívejte se, jestli patříte mezi znamení, kterým v letošním roce hrozí vyčerpání vlivem mnoha povinností a náročných zkoušek.

Následující rok může být pro některé lidi plný nových výzev, plánů a plnění snů. Pracovní příležitosti, ale i náročné osobní problémy si mohou žádat až příliš velké množství energie. Podívejte se na to, jakým znamením hrozí vyčerpání a měli by na sebe dávat pozor. S pomocí horoskopu můžete odhalit i slabší měsíce a náročnější období, takže se na to dokáže lépe připravit. Dostat se z vyčerpání totiž nějakou dobu trvá, takže nejlepším lékem je v tomto případě prevence.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

I přesto, že pro vás bude rok 2023 plný změn k lepšímu a nových příležitostí, může to být v některých časech náročné. Čekají na vás často i rozhodnutí, která si budete muset obhájit a ukázat, že skutečně míříte správným směrem. Dejte si tak pozor, ať při snaze o uznání okolí nejdete přes své limity.

Často totiž můžete mít mylný pocit, že jsou vaše zásoby energie nevyčerpatelné. Jakmile však narazíte na pomyslné dno a energie vám dojde, pocit vyčerpání vás zasáhne opravdu tvrdě. Každodenní rituály pro doplnění energie se tak mohou ukázat jako naprosto klíčové. Především nezapomínejte na dostatek spánku i aktivní odpočinek v podobě sportu.

Raci, nezapomínejte na rituály, které vám dodají energii. Zdroj: Junjira Konsang/ Shutterstock

Panna (23. 8. – 22. 9.)

V pracovní oblasti se vám bude dařit. Nicméně problémy s pocity vyčerpání budou spíše psychického rázu. Potrápí vás totiž osobní vztahy. Postupně začnete pracovat na eliminaci různých intrik a manipulace, protože už nechcete takto pokračovat. Bude vás to stát hodně energie, a především odmítavé reakce některých lidí vám dají dost zabrat.

Musíte se však obrnit trpělivostí a protřídit si vztahy na takové, které vám dále dávají smysl, a na ty, kde už nemá smysl příliš pokračovat. Jedině tak dokážete efektivně bojovat proti pocitům vyčerpání a často až bezradnosti se vztahů s ostatními. Když tohle všechno zvládnete, můžete se těšit na příjemný konec roku, kdy konečně najdete svou novou identitu a budete spokojeni i s tím, jaké lidi máte okolo sebe.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Hlavně první polovina roku pro vás bude náročná. Zažijete spoustu výzev a práce vám nepůjde tak dobře od ruky, jak si představujete. Pocity vyčerpání se navíc budou mísit se špatným dojmem z toho, že si nepřipadáte dost dobří. I když to bude složité, je přesně v těchto chvílích důležité vydržet a stále na sobě pracovat. Pomůže to pro lepší pracovní výkony, ale hlavně se to pozitivně odrazí na vašem sebevědomí, které díky tomu půjde nahoru.

Když tedy nenecháte vyčerpání dojít až do krajního bodu, kdy by vám hrozilo vyhoření, snadno se z toho v druhé polovině roku dostanete a chytnete takzvaný druhý dech. Bez práce to však nepůjde.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Čekají vás změny, které budete muset vstřebat. A to si bude žádat hodně energie. Myslete proto i na dostatečný odpočinek, protože v roce 2023 budete náchylní k vyčerpání a nadměrné únavě.

Jakmile to několikrát přeženete, můžete se dostat do pomyslného kolotoče, kdy bude doplnění nových sil velmi komplikované. Myslete proto na své psychické i fyzické zdraví a dávejte si dostatečné pauzy na odpočinek. Uvidíte, že díky tomu budete celkově fungovat více efektivně, takže ve výsledku na tom i něco vyděláte.

Zdroje článku: