Známé osobnosti od nás i ze zahraničí, které zajímá nebo zajímala astrologie

Známé osobnosti od nás i ze zahraničí, které zajímá nebo zajímala astrologie
Astrologii v dnešní době podléhá čím dál více lidí. Stále však od některých nedůvěřivců dostává pořádně na frak. Možná vás ale překvapí, jaké známé osobnosti se jí věnují a řídí se jejími radami. Koho mezi nimi tedy najdete?

Cameron Diaz

Toto jméno máte určitě spojené s nejedním filmem. Věděli jste ale, že i tato úspěšná herečka si nechává radit od hvězd? Cameron astrologii bere vážně. Dokonce je dlouhodobou klientkou jedné z nejznámějších astroložek, Susan Miller. Když tedy stojí před těžkým rozhodnutím nebo se jen chce dozvědět, co jí budoucnost chystá, ráda se obrací právě na astrologii.

Zajímavé navíc je, že Cameron je Panna a ty bývají spíše realistické a neuchylují se k žádným iracionálním vědám. Ona si však k astrologii cestu našla a zdá se, že jí už pomohla vypořádat se s řadou pochybností.

Princezna Diana

Ano, i slavná a všemi milovaná princezna Diana patřila mezi astrologické nadšence. Byla klientkou známé astroložky Penny Thornton. Prý si u ní dokonce nechávala odpovídat na otázky ohledně jejího manželství s princem Charlesem.

Diana byla Štír a ti mají přirozeně blízko k ezoterice a mystičnu. Bohužel ale vztah s Charlesem, který byl Rak, moc dlouho nevydržel, přes všechny její snahy. Po štěstí se tedy poohlédl jinde a našel ho u Camilly, která je také Rakem.

Albert Einstein

Astrologie velkým množstvím lidí není považována za vědu a vědci v ní málokdy věří. Jeden z těch nejlepších byl ale výjimkou. Einstein si tento hvězdný systém s dalekosáhlou historií zamiloval a bral ho nejen jako zábavu, ale svět plný fascinujících možností a řešení problémů.

Astrologie pro něj představovala důkaz, že existuje i nějaké síla mimo náš svět. Navíc se mu pomocí astrologie otevřely nové záhady, které mohl řešit a krátit si jimi dlouhé chvíle. 

Vítězslav Nezval

Významný český básník Vítězslav Nezval měl taktéž k astrologie opravdu blízko. Vyznal se v horoskopech a uměl dobře předpovídat budoucnost. Horoskopy vypracovával svým známým, a dokonce ji využíval i v několika svých dílech, například v knize Pražský chodec. Svým vztahem k astrologii se nijak netajil, a dokonce napsal i učebnici týkající se této vědy.

Dokonce si prý dokázal předpovědět období své smrti a skutečně se mu to vyplnilo. Není tedy divu, že jeho umění zapůsobilo i na jeho spisovatelské známé, a tak také několik z nich učil.

Milan Kundera

Známý spisovatel, který už dlouhou dobu žije ve Francii, byl právě jedním z Nezvalových studentů a psal články s astrologickou tematikou. Nezval byl v té době považován za jednoho z nejlepších a nejzkušenějších pražských filozofů, a tak se od něj Kundera leccos hodnotného přiučil.

Zdroje článku: