4 znamení se dobrovolně zříkají peněz. Která a proč?

4 znamení se dobrovolně zříkají peněz. Která a proč?
K penězům má každý člověk určitý vztah, ať už kladný, nebo záporný. Věděli jste ale, že existují specifická znamení zvěrokruhu, která se dobrovolně zříkají peněz? To nemusí vždy značit negativní vztah k financím, ale třeba i dobré srdce člověka, protože rád podporuje charitativní věci. Která znamení nejvíce rozdávají peníze a proč tomu tak je, to se dozvíte v dnešním článku. 

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Jedno z nejméně materialistických znamení je Beran. V reálném životě se to projevuje tak, že nelpí na drahých věcech, bydlení, autech nebo cestování. Peníze pro Berana nehrají velkou roli v životě, spíše se zaměřuje na vztahy, svoje poslání a pozitivní prožití každého dne. Proto dokud má více než potřebuje, rozdává peníze i věci ostatním. Beran by si ovšem měl dávat pozor, protože v nejhorším případě může přijít úplně o všechno. Važte si tedy všeho, co máte.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozoroh velmi rád podporuje charitativní sbírky. Rád přemýšlí nad svým životem, a tím, že se má dobře. Aby si uvědomil, že mu opravdu nic nechybí, proto přispívá na nemocné děti, postižené lidi nebo pejsky v útulku. Kozoroh tak má opravdu velmi dobré srdce. Ovšem pozor, vyhněte se lidem, kteří vás chtějí zneužít nebo obrat o peníze. S vaší dobrotou se totiž pojí i naivita. Obklopte se proto dobrými přáteli, kteří myslí více racionálně než vy. Občas se totiž můžete nechat příliš unést svými pocity, což není dobře.  

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby patří mezi ta znamení, která nerada drží na účtu velký obnos peněz. Ne, že by se tedy přímo zříkali peněz, ale spíše je vždy investují tam, kde je zrovna potřeba. Peníze a ekonomika by se totiž podle vás měla točit a jenom finančně negramotný člověk si nechává peníze na účtu nebo pod polštářem. Důležité je, abyste si vždy vybrali správnou oblast, do které investujete. Vybírejte si krátkodobé radosti jako třeba cestování, ale také dlouhodobé, jako třeba nemovitosti. Nezapomínejte také investovat pro své děti, ve stáří se vám to potom vrátí. 

Ryby raději investují a zúročují své peníze, než aby jim ležely na účtu. Zdroj: d.ee_angelo/ Shutterstock

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štír se alespoň jednou v životě ocitl v tíživé finanční situaci. Proto kdykoliv, kdy je na tom finančně velmi dobře a žije si na svůj vkus nadstandardně, rád se vzdá dobrovolně svých peněz ve prospěch někoho jiného. Neradi ovšem podporujete charity, jelikož nevěříte žádné organizaci.

Nikdo totiž nedokazuje, kolik peněz jde opravdu na pomoc, kterou oni prezentují. Nejraději proto podporujete rodinné příslušníky nebo investujete peníze i do dobrého podnikatelského nápadu svého kamaráda. Rádi zkrátka vidíte výsledky, když už něco podpoříte. Každý vyjadřuje lásku jinak a vaši blízcí vědí, že vy nejraději vyjadřujete lásku skrze peníze.  

Zdroj článku:
  • Autorský text