Naučte se tyto triky a fotografie vašich pokrmů budou vypadat senzačně

Naučte se tyto triky a fotografie vašich pokrmů budou vypadat senzačně
Vaříte rádi? Dnešním velkým trendem je své hotové kuchařské umění vystavit na sociálních sítích, zejména na Instagramu. Ovšem aby váš profil bavil i ostatní, je zapotřebí znát několik základních kroků, jak fotit fotografii s jídlem. Pojďme se na ně podívat.

Používejte přirozené světlo

Základním klíčem ke skvělé fotce je dobré osvětlení a pokud možno fotit bez blesku. Chcete-li získat nejčistší a profesionálně vypadající fotografie pokrmů, potřebujete dobré přirozené denní světlo, ne to od zářivek.

Hrajte si s úhly

Stejně tak, jak si pohráváme s fotografováním lidí, bychom si měli hrát i s fotografiemi jídel. Nějaké jídlo vypadá lépe ze shora, ale jiné jídlo vypadá lépe ze strany. Chcete-li získat dokonalou fotografii, budete muset vyzkoušet mnoho různých úhlů, abyste zachytili své mistrovské dílo tím nejlepším možným způsobem.

Jednoduché pozadí

Pokrm by měl být jakýmsi ohniskem fotografie. Nejlepší fotografie jsou takové, co využívají neutrálního pozadí, aby pokrm skutečně vyčníval. Vsaďte na čistý bílý stůl nebo na černou pracovní desku.

Ujistěte se, že je jídlo dokonalé

Pokud fotografujete salát, jehož aranžováním jste strávili hodiny, ujistěte se, že z něj po bocích nic nekape. Také u domácího hamburgeru zkontrolujte, zda jsou salát a rajčata dokonale naskládány. Není nic horšího než upatlaná fotografie pokrmu.

Pozor na přeplácané pozadí

Některé fotografie jídel vypadají fantasticky s ingrediencemi, které jsou umístěny v pozadí. Pokud si myslíte, že to fotografii vyzvedne, skvělé. Ovšem pozor na ostatní předměty kolem, jako jsou ubrousky a nádobí. To vždy od ohniska fotografie upoutá pozornost.

V jednoduchosti je krása

Jestliže vám aranžování moc nejde, nestresujte se tím. Konec konců, ti, kteří vás sledují, čekají na hotové jídlo, ne na komponenty kolem.