Význam čísel v numerologii. Podívejte se, co konkrétní čísla znamenají

Význam čísel v numerologii. Podívejte se, co konkrétní čísla znamenají
Numerologie je jednoduše řečeno věda o číslech. Lichá čísla jsou vnímána jako ta, která obsahují spíše mužské vlastnosti, sudá naopak ty ženské. Podívejme se, co konkrétní čísla znamenají.

Význam čísel

Lidstvo má vztah k číslům od pradávna. Čísla byla pro magické účely spojována se jmény: biblické číslo šelmy – 666 – je toho známým příkladem. Mnoho lidí má hrůzu z čísla 13, a to do té míry, že hotely ho vynechávají na svých podlažích, letadla nemají řadu 13 a čísla závodních vozů Formule 1 přeskakují z 12 na 14. Podívejme se, jaké jsou tedy dle numerologie významy jednotlivých čísel:

Číslo 1

1 symbolem sebedůvěry, síly a akce. Tlačí nás k tomu, abychom se podívali na své současné okolnosti a uvědomili si, že máme moc proměnit je v cokoli, co si přejeme. I když máme strach, jednička nás inspiruje k tomu, abychom převzali kontrolu nad svou budoucností a přijali nové začátky.

Číslo 2

Číslo 2 je numerologům známé jako mimořádně ženská síla, která představuje půvab i moc. Je ochotná spolupracovat a vždy usiluje o navrácení klidu a rovnováhy do vztahu nebo situace. Toto číslo je také velmi citlivé – ze všech čísel má nejsilnější intuici. 

1: Symbolem sebedůvěry, síly a akce, Foto: NDAB Creativity / Shutterstock

Číslo 3

Trojka má tendenci prospívat v optimistické a poutavé atmosféře. Její energie je mladistvá a pozitivní a má neuvěřitelnou chuť do života. Ceněnou schopností čísla 3 je komunikace. Trojka je velmi originální a zahrnuje jedinečné myšlení a tvůrčí vyjádření.

Číslo 4

4 je číslo, které se k životu a práci staví čelem. Je mimořádně spolehlivé a dodává člověku nebo situaci velkou stabilitu. Čtyřka se věnuje pokroku, ale spíše konzervativním než progresivním způsobem. Drží se toho, co je osvědčené, místo aby se pokoušela o nové metody. Má přísnou definici toho, co je správné, a co ne.

Číslo 5

Číslo 5 je mistrem změn, dokáže jít s proudem a přizpůsobit se tak, aby se mu dařilo v různých prostředích a sociálních situacích. Ve chvíli, kdy mu nějaký zážitek začne připadat příliš rutinní nebo předvídatelný, přejde k něčemu podmanivějšímu. Jediné, na čem toto číslo skutečně lpí, je nevázanost.

Číslo 6

Číslo 6 je ztělesněním srdce. Představuje bezpodmínečnou lásku a schopnost podporovat, vyživovat a léčit. Je mocnou silou soucitu a empatie a její hřejivé světlo je majákem naděje. Jejím úkolem je používat své srdce a duši ke službě druhým.

Číslo 7

Číslo 7 je hluboké i moudré. Nespokojí se s jednoduchými vysvětleními a povrchními informacemi. Ví, že skutečné zlato je zakopáno hlouběji, a nepřestane, dokud ho nenajde... A pak bude kopat dál. 

Ze všech čísel v numerologii je číslo 8 číslem, které dosahuje úspěchů, Foto: Dirima / Shutterstock

Číslo 8

Ze všech čísel v numerologii je číslo 8 číslem, které dosahuje úspěchů a měří život podle dosažených cílů. Má dobrý smysl pro obchod a silnou snahu o úspěch. Osmička je také symbolem rovnováhy – můžete to vidět na jejím symetrickém tvaru.

Číslo 9

Toto číslo je v srdci lidumil. Je soucitné, laskavé a chce se snažit vytvářet co největší dobro. Numerologická devítka si prošla svým podílem těžkostí a díky tomu je moudřejší, silnější a uvědomělejší.