Jak vyčistit zrcadlo v koupelně?

Jak vyčistit zrcadlo v koupelně?
Pohled do zrcadla může být v některých případech stejně frustrující jako pohled na zrcadlo plné šmouh a každodenních nečistot. Jak na čištění zrcadla, aby bylo vždy podle představ? Budete se divit, ale postačí vám k tomu jen bílý ocet, rozprašovač a ta správná technika. 

Zrcadlo ohrožuje špína stejně jako ostatní povrchy koupelny 

Špína se nevyhne ani zrcadlu. Ohrožuje ho stejně jako ostatní povrchy v koupelně, tedy povrch vany, umyvadlo či podlahu. Jak ale vyčistit zrcadlo, aby to netrvalo příliš dlouho, ale výsledek byl dokonalý? Budete se divit, ale žádný speciální čistič na to nepotřebujete. Pro vyčištění zrcadla do drogerie nechvátejte. Postačí vám k tomu prázdná lahvička s rozprašovačem, bílý ocet, líh, voda a bavlněný hadřík.

Než se naplno pustíte do čištění zrcadla, je potřeba si uvědomit, jaká špína vaše zrcadlo ohrožuje nejčastěji. Stejně jako ostatní povrchy koupelny je i zrcadlo nejvíce ohrožené vodním kamenem, zbytky zubní pasty a mýdla nebo dekorativní kosmetikou. To vše musí pryč, aby byl pohled do zrcadla radostí. 

Ze všeho nejdříve si připravte jednoduchý čistící roztok. Smíchejte dva díly bílého octa a jeden díl vody. Směs si nalijte do lahvičky s rozprašovačem, díky které bude nanášení čističe mnohem snadnější. Ocet nastříkejte na zrcadlo a nechte působit.

Ocet vyniká svou schopností rozpouštět mastnotu a nečistoty. Také leští, dezinfikuje, narušuje a odstraňuje vodní kámen a absorbuje pachy. Octů existuje hned několik druhů, avšak jako nejúčinnější se ukázal právě bílý vinný ocet.

S odolnějšími nečistotami na zrcadle si poradí líh 

Octem nastříkané zrcadlo setřete narychlo hadříkem a zjistěte, jestli na zrcadle nelpí odolnější špína. Zejména ztvrdlou zubní pastu bude potřeba seškrábat hadříkem. Na zbytky dekorativní kosmetiky můžete použít líh, který má výborné rozpouštějící účinky.

Potom na řadu přichází finální leštění. Na vyčištěné zrcadlo tedy znovu nastříkejte ocet a pak papírovou utěrkou vyleštěte dosucha. Nemusíte se bát, že by vám to nešlo. Ocet totiž vyniká ve své leštící schopnosti. Abyste se z vyleštěného zrcadla mohli radovat každý den, mějte tuto čistící směs vždy po ruce. V případě potřeby zrcadlo jen narychlo nastříkejte a setřete. 

Zdroje článku: