Velký podzimní horoskop: Raci by se měli více obětovat pro druhé, Střelce čekají změny v rodinných vazbách

Velký podzimní horoskop: Raci by se měli více obětovat pro druhé, Střelce čekají změny v rodinných vazbách
Ačkoliv je léto ještě v plném proudu, pozvolný pokles teplot již evokuje, že podzim pomalu a jistě klepe na dveře. Jak se příroda ukládá ke spánku, dochází k velké řadě změn, které se týkají nejen rostlin a zvířat, ale také našich osudů. Co najdete v tom svém psaném podle hvězd?

Kromě charakteristické lehce pochmurné atmosféry a pravidelných výkyvů počasí je podzim od pradávna symbolem novinek v oblasti osobního rozvoje. Tyto změny se mohou týkat drobností v rámci vašeho vzhledu, zároveň však může jít o zásadní transformaci celé vaší osobnosti.

O tom, jak se v průběhu podzimu změní váš život, pak do značné míry rozhoduje znamení zvěrokruhu. Odhodláte se nahlédnout pod pokličku toho, co ve hvězdném osudu čeká právě vás?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Planetou, která vás bude provázet podzimem roku 2023, bude i jako v minulém roce zejména Mars. Ten ovlivní zejména vaši schopnost komunikace s okolím. Buďte obezřetní ohledně toho, koho si pustíte k tělu. Během září totiž můžete získat falešný pocit možnosti někomu se svěřit, avšak toto otevření nemusí padnout na úrodnou půdu.

První týdny letošního podzimu tak budou poměrně intenzivní zkouškou vaší trpělivosti. Než však nastoupí zima, získáte zpět chybějící sebedůvěru a naději v lepší zítřky.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Nejvýznamnější událostí podzimu pro vás bude zatmění Měsíce v Býku, ke kterému dojde 28. října. Během něj byste měli slevit ze svých vysokých nároků a nebýt příliš kritičtí vůči druhým. Vaše vůdčí planeta Venuše se nachází v Panně, což bude znamenat přívaly radosti a tvořivosti.

Bude to pak právě ona, která vaši kritickou stránku nakonec bude mírnit. Během podzimu si pak možná přečtete zajímavou knihu, vymyslíte nové recepty či své umělecké vlohy promítnete na malířské plátno.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Zpočátku se připravte na silný vliv Saturnu, který povede vaši ruku vstříc kariérním a pracovním úspěchům. Budete plodní na nové nápady, ovšem musíte být připraveni brát za případné změny na pracovišti svůj díl zodpovědnosti.

V listopadu se pak dočkáte výrazného harmonického souznění díky Merkuru a Venuši. Pocítíte náhlou chuť se odvázat a ukázat světu okolo vás, jací ve svém nitru doopravdy jste. Přestože se pak váš podzim ponese zejména ve znamení úspěchů v práci, jen málokterý z nich dokáže nahradit potěšení z fungujícího milostného vztahu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Během října se připravte na skutečný životní kolotoč, který vás přiměje přehodnotit celou řadu dosud nezpochybnitelných priorit. Důsledky těchto změn vás pak budou provázet až do roku 2025, takže je rozhodně neberte na lehkou váhu. Od soustředění se na vlastní seberozvoj se pak můžete tu a tam odreagovat například charitativní činností, kterou si štěstěnu získáte na svoji stranu.

Řiďte se přitom pravidlem, že pokud něco do vašeho domu vstoupí, mělo by něco jiného odejít. Podzim tak dedikujte hledání středobodu této nelehké rovnováhy, jehož nalezení vás však vydatně uspokojí až do konce roku 2023.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

S koncem léta zaplaví vaši mysl téměř nekontrolovatelný proud myšlenek, které budou stejně rychle přicházet i odcházet. V důsledku toho můžete snadno ztratit pojem o tom, kdo vlastně jste a co od života chcete. Ke stabilizaci dojde až v druhé polovině října, kdy se konečně dočkáte klidu.

Půjde tak o pomyslný restart vašeho života, kdy si můžete snadno přenastavit vaše priority. Příval informací tak průběžně analyzujte a zkuste se co nejlépe připravit na to, co pro vás osud v nadcházejícím období chystá.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Říká se, že trpělivost přináší růže, a pro letošní podzim to pro vás bude platit dvojnásob. Přestože jste zvyklí, že vám věci vyjdou hned napoprvé, připravte se, že se budete muset před koncem roku aktivně snažit, aby se vám povedlo docílit toho, čeho chcete. Je pak nesmírně důležité, abyste také nezanedbávali vaše zdraví a péči o sebe sama.

Pro některé z vás bude možná obtížné si na nový režim navyknout, postupně však zjistíte, že vám změna v životě vyhovuje pravděpodobně víc než stávající přístup.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Na začátku podzimu budete dávat průchod vašim instinktům. To může mít pozitivní, ale i negativní vliv na vaše sociální vazby. Někdo z vašich blízkých se na vás v tomto období nejspíš obrátí s prosbou o radu či pomoc. Přestože máte vysoké cítění pro empatii, upřímnost může převládnout, a vy tak možná osoby okolo sebe zraníte konfrontací s realitou.

S postupujícím podzimem však přijdete na to, odkud tyto problémy pramení, a vše se nakonec vyřeší. Před zimou nezapomeňte věnovat čas také sobě a načerpejte dostatek sil.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Vaší planetou je Mars, ze kterého budete čerpat velkou duševní sílu. Po první polovině roku, kdy jste si museli projít řadou těžkých situací, jste připraveni na nový začátek. S novými silami ve vašich žilách se bude dařit mimo jiné vašemu milostnému životu.

Stanete se ozdobou řady podzimních večírků a budete si užívat svůj čas na výsluní. Také vás čeká období experimentování, a to nejen ve vztazích, ale také v dalších oblastech života. Obklopíte se pak těmi, kteří budou vaši životní mantru sdílet se stejným elánem jako vy.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Hned na konci léta budete pociťovat smíšenou touhu přenastavit svůj vztah v rámci rodinných kořenů. Jedna vaše část je bude chtít utužovat, druhá se od nich odpojit. Rozhodování vám navíc budou komplikovat rozpolcené emoce, díky kterým se možná dočkáte nejedné rodinné hádky.

Vše vyústí v jakýsi vnitřní chaos, se kterým se budete muset během podzimu poprat. Nakonec však dočkáte soucitu ze strany vašich blízkých, a vše tak dopadne tak jak má.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Vaši přátelé a kolegové v práci mohou být velkým zdrojem stresu, který dosud trpělivě vyčkával, než se bude moci projevit. Naštěstí máte podporu Luny, která vás zahrne optimismem a pozitivním přístupem ke všemu.

Zejména během listopadu tak pocítíte značnou úlevu a dostavující se pocit klidu. Dbejte na to, abyste si příliš nezabírali nezdary v oblasti vztahů. Těžké srdce je to poslední, co byste v tomto období potřebovali.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Během podzimu bude planeta Saturn výrazným způsobem zasahovat do správy vašich financí a zdrojů obživy. Bude tak nutné zaměřit se na to, zda množství času, které strávíte vyděláváním těžkých peněz, je také adekvátně oceněno. Saturn se však postaví na vaši stranu a poskytne vám hojnost a bohatství.

Měli byste mu však jít naproti a vyvarovat se nadměrnému utrácení. Hlídejte si svůj bankovní účet, zda-li peníze neodchází jinam, než mají. Pokud se vám zadaří, můžete se také věnovat investování nejen například do nemovitostí, ale také do vašeho osobního životního stylu.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

To, co vám donedávna přišlo jako naprosto abstraktní, se začne prolínat do reality. Pro vás je to příležitost k soustředěné pozornosti vůči druhým. Díky podpoře Jupitera budete v této době navíc obdařeni soucitem pro vzájemné porozumění.

Luna v Kozorohu pak do vašich vztahů vnese emocionální stránku, která může vše usnadnit, ale také zkontrolovat. Nezapomínejte, že i zdánlivě banální odpuštění drobných přešlapů může mít pro druhého obrovský význam. Pokud zvládnete ukočírovat svou empatii, budete se těšit s nových sociálních vazeb.