Vánoční filmy podle zvěrokruhu, který je pro vaše znamení jako stvořený?

Vánoční filmy podle zvěrokruhu, který je pro vaše znamení jako stvořený?
Výběr vánočního filmu na chladné zimní večery může být někdy pěkný oříšek. Věděli jste, že hvězdy znají vánoční film, který je pro vaše znamení jako stvořený? Možná se budete divit, v jaké postavě se nakonec najdete.

Pro inspiraci však není třeba chodit nikam daleko. I horoskop si totiž pro vás připravil tipy na snímky, které vám možná na první dobrou budou připadat jako naprosto nesourodé s vaším vkusem, po jejich zhlédnutí však zjistíte, že se vám příběhy daných postav podobají víc, než jste tušili.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vánoční příběh (1983)

Berani jsou ohnivá znamení, takže jsou velmi akční a přímočaří. Příběh Ralphieho, který Vánoční příběh vypráví, popisuje touhu hlavního hrdiny dostat pod stromeček legendární vzduchovku Red Ryder. Právě v tomto odhodlání a frustraci, že zbraň nemá, se Ralphie v mnohém ztotožňuje právě s Berany.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Sám doma (1990)

Znamením, které je nejvíce spojováno s pohodlím domova a všemi materiálními požitky s tím souvisejícími, je právě Býk. Jste zemské znamení, díky čemuž jste usedlí a máte rádi pevnou půdu pod nohama. Osmiletý Kevin ve filmu Sám doma si prázdný dům zpočátku užívá, později mu ale dojde, jak mu rodina chybí. V této povaze se reflektuje celá řada aspektů Býků, a proto byste si tento film letos na Vánoce měli určitě dopřát.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Prázdniny (2006)

Jen málo vánočních filmů dokáže odrážet život Blíženců více než Prázdniny. V něm si dvě ženy prakticky vymění své životy, přičemž kontrast mezi oběma hrdinkami je stejně výrazný jako ve vaší duální povaze, která je pro Blížence tak typická. I přes propastné rozdíly charakterů se však ve filmu – a jistě i ve vašem životě – nakonec objeví harmonie a láska.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Vánoce (1965)

Hlavní hrdina filmu Charlie Brown nesdílí nadšení všech okolo něj ohledně Vánoc. Stěžejní myšlenkou filmu je neopomínat důležitost tradic a svých kořenů, což je přesně to, na co byste se měli upínat i vy v období vánočních svátků.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Poslední prázdniny (2006)

Jste kreativní showmani, kteří mají se sebou vždycky velké plány. Jakmile při sledování filmu Poslední prázdniny zjistíte, že přehlížené Georgii Byrdové zbývá jen pár týdnů života, jistě se společně s ní rádi vydáte na výpravu za splněním všech svých snů a tužeb. Tento snímek vám připomene, že nikdy není pozdě na to, abyste se svým životem udělali to, co chcete.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Sněží, sněží... (2019)

Vašimi výraznými charakterovými rysy jsou pracovitost, praktičnost a smysl pro detaily. Ve filmu Sněží, sněží… se tak pravděpodobně najdete v postavě Stephanie Beckové, která je cílevědomou manažerkou, jenž právě během Vánoc pozná, že je mnohdy lepší nehnat se za excelencí, ale spíše trávit čas se svými blízkými. Připadá vám to povědomé?

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Láska nebeská (2003)

Nehynoucí filmová klasika věnující se tematice vánočních svátků letos potěší zejména Váhy. Vaše neustálé hledání rovnováhy je ve zpočátku chaotickém, poté ovšem velmi pokojném snímku zachyceno v příbězích celé plejády postav. Občas je pro ně těžké učinit vážná a nepříjemná rozhodnutí, nakonec si k nim ale láska najde cestu. Stejně jako tomu bude na Vánoce i u vás.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Ukradené Vánoce (1993)

Film Ukradené Vánoce se pohybuje na pomezí vánočního a halloweenského snímku. Tak či tak se v něm snoubí duch svátků, který je pro zrozence ve znamení Štíra velmi důležitý. Navíc s ohledem na to, že máte čas od času tendence nechat se zlákat vaší temnou stránkou, možná zjistíte, že máte s Jackem Skellingtonem společného víc, než si myslíte.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vánoční skřítek (2003)

Střelci jsou odjakživa proslulí svým dobrodružným duchem, zvědavostí a životní energií. Často tak máte chuť vydat se na nejrůznější cesty za poznáním světa, ale i sebe sama. Podobná dychtivost po poznání vystihuje i děj oblíbeného vánočního filmu Vánoční skřítek s Willem Ferrellem v hlavní roli. Ten se coby odchovanec elfů na Severním pólu vydává do světa odhalit svůj pravý původ.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Život je krásný (1946)

O vašem znamení se často říká, že stárnete pozpátku. Díky tomu – a také díky vašemu smyslu pro povinnost a pořádek – byste se mohli najít v postavě Jamese Stewarta v oblíbené klasice Život je krásný. Přestože je tento film téměř 80 let starý, má poměrně temnou atmosféru, která však nakonec vyústí ve správný vánoční happy-end. Důležité tedy je se aktivně zapojit do dění, ne jen být pasivním divákem, jak to občas jako Kozorozi máte ve zvyku.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Grinch (2000)

Ruku na srdce – někdy dokážete být skutečně mrzouti. Přestože se ve skrytu duše jevíte jako lidumil, občas se cítíte tak trochu odloučení od společnosti a stávají se z vás vyděděnci. Není pak náhoda, že tyto vlastnosti charakterizují také Grinche, slavného nenávistníka Vánoc a titulní postavu stejnojmenného filmu. Pokud jste filmoví gurmáni, můžete se během svátků podívat i na původní zpracování z dílny Dr. Seusse z roku 1966.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Zázrak v New Yorku (1994)

Snímek Zázrak v New Yorku byl od svého originálního zpracování z roku 1947 přepracován celkem pětkrát. Jedná se tedy o jakousi referenci k návratu zpět na začátek. Právě tím byste se během svátků měli řídit i vy. Vraťte se zpět k dětským snům a zkuste si vzpomenout, co by vaše mladší já učinilo šťastným. Třeba nyní máte konečně prostředky své vize z mládí realizovat.