Čím bude úplněk v prosinci 2021 zvláštní? Přesvítí všechny hvězdy!

Čím bude úplněk v prosinci 2021 zvláštní? Přesvítí všechny hvězdy!
19. prosince 2021 přesně v 5:35 hodin budeme moci na obloze spatřit něco naprosto překrásného.

Půjde o prosincový úplněk, který vyšplhá na oblohu ještě o poznání výše než poté v lednu příštího roku, a tím pádem přesvítí veškeré hvězdy. Zbydou mu poté již pouze ty nejjasnější, kterých je na zimní obloze požehnaně. Na obloze se kolem samotného měsíce poté vytvoří překrásný hvězdný kruh, který bude předzvěstí studeného prosincového úplňku, jenž nám představí krásnou podívanou.

Studený úplněk bude ve znamení Blíženců

Studený úplněk, na který se můžete těšit právě 19. prosince, bude ve znamení Blíženců. Mezi jeho ústřední témata se tak bude řadit zejména seberealizace a také kariéra. Je tak více než vhodné naučit se ovládat své negativní emoce, deprese a také úzkosti, které nás během roku trápí. V tomto období se ovšem rozhodně nevyplatí propadat těmto stavům, a naopak se vyplatí nechat pláč i sebelítost tu tam.

Každý by tak měl v tomto období zpomalit a udělat si v předvánočním shonu čas také jen sám pro sebe. Málokdo totiž vůbec tuší, jak moc je sebeláska důležitá. Samozřejmě v tomto období nezapomínejte ani na své kamarády a známé, kteří vás mají rádi a kteří s vámi chtějí komunikovat. Dávejte si však pozor na ostrá slova, která by mohla někoho z vašich blízkých urazit a velmi mu ublížit.

Myslete na nadcházející rok

19. prosince byste měli především také začít myslet na to, jaký bude následující rok. Zahoďte tak za hlavu veškeré vaše prohry a starosti, které vás potkaly v roce 2021 a začněte se dívat do budoucnosti. Myslete na sebe, svou rodinu a také na své zdraví. Měli byste se zejména chránit před nachlazením, chřipkou a také byste se měli více začít starat o své plíce a také průdušky. Prospět by vám v tomto období nemusela ani těžká manuální práce, která by vám mohla přivodit vážné zdravotní komplikace.

Co zvláštního na vás čeká během prosincového úplňku?

Většina z nás velmi dobře ví, že se během každého úplňku dějí podivné až zvláštní věci. Co se bude dít během toho prosincového? Nechte se překvapit jeho magickou mocí a pokud si něco šíleně moc přejete, své přání vyslovte právě v tento den.

Dříve lidé při úplňku zavírali důležité smlouvy, jelikož pro ně byl vždy něčím magickým, důležitým či zvláštním. Dnes se k úplňku spíše ubírají naše přání a tužby. Zejména ti lidé, kteří věří v magickou sílu talismanů, spatřují v pozorování úplňku jistý rituál, který si žádný rok nenechají ujít. Také se řídí jednoduchými pravidly, co dělat a co naopak při úplňku nedělat.

V první řadě byste si měli v tento den nasbírat léčivé bylinky, které mají v tento okamžik svou největší sílu. Sušit jejich nadzemní části byste ovšem neměli, tuto činnost si nechte raději na později. Dále neřezejte v tento den stromy či větve a už vůbec ne živé stromy. Rozhodně byste neměli zaštipovat ani květiny či zeleninu.

Pokud vás v tento den čeká nějaký lékařský zákrok, raději ho odložte na později.

 

Zdroj:

  • autorský text