Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Panny a jak k němu přistupovat

Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Panny a jak k němu přistupovat
Pokud se vaše dítě narodilo mezi 23. srpnem a 22. zářím, patří do slunečního znamení Panny. Přišlo na svět pod nadvládou planety Merkur. K jeho vlastnostem bude pravděpodobně patřit pečlivost, mírnost a zvídavost.

Je chytré a kreativní

Panny se rády učí, když ve studiu vidí smysl. Nejsou to vyloženě studijní typy, ale ve škole bývají oblíbené pro svou pečlivost a mírnou povahu. 

Je nápomocné

Malá Panna je vždy po ruce, když něco potřebujete. Když je čas na večeři, je v kuchyni, aby byla nápomocná. Když pracujete na zahradě, pokukuje s čím by mohla pomoct. Pohání ji její zvědavost. Ale i když se později domácí práce stanou rutinní, pomůže, když je třeba.

Rádo kritizuje

Dítě v Panně potřebuje mít vše pod kontrolou, proto má ve zvyku hlídkovat a kritizovat. Je starostlivým ochráncem svých přátel, ale zároveň má velkou potřebu uvádět věci do jejich dokonalosti, proto může být svým kamarádům svou kritičností protivné. 

Je citlivé

Ač to na první pohled samo dítě nedává znát, každá malá bolístka je pro něj hodná prozkoumání. Jeho fascinace vlastním tělem se mu může hodit v budoucí profesi. Nezřídka bývají Panny výbornými doktory nebo pečovateli. 

Je pečlivé

Pokud nemohou mít vše dokonalé, raději svou zvídavost potlačí a stáhnou se do ulity. V praxi nelze mít vše tak dokonalé, jak si Panny představují. Buďte svému dítěti trpělivými průvodci, kteří ukazují, jak přistupovat k životním nedokonalostem. 

Je pořádkumilovné

Není snad pořádkumilovnějších dětí, než jsou Panny. Mají rády vše na svém místě, pečlivě roztříděné a označené. Rády pomáhají v domácnosti, ve které vládne rodič se stejným smyslem pro pořádek. V chaosu se malé Panny ztrácejí a chuť na úklid je přechází.

Je zvídavé

Jeho zvídavost si buď naprosto zamilujete nebo vás bude dohánět k šílenství. Už od prvních měsíců jeho života se v něm probudí zájem o všechny praktické věci v jeho dohledu.

Bude přesně vědět, co je kde v domácnosti uložené. Víc než klasickými hračkami jej potěšíte nejrůznějšími stavebnicemi, které může stále dokola rozebírat a přicházet na pro něj tolik důležité zákonitosti.

Jak přistupovat k malé Panně:

  • Citové potřeby vašeho dítěte mějte na prvním místě. Upřímných povzbuzení, radostných společných chvil a hřejivých objetí není nikdy dost. Nebojte se, že by duše Panny příliš velkou pozorností zpychla, vaši lásku nasává jako houba a v náročných chvílích si ji postupně bere.

I přestože to jsou opravdoví realisté, nezapomínejte na potravu pro duši. Malé Panny potřebují slyšet dobrodružné pohádky a fantazijní příběhy, které vyvažují jejich materiální smýšlení. V dospělosti budou tyto hluboko uložené dary lovit jako drahokamy ve chvílích samoty a strádání. 

Vaše dítě velice ocení štědré kapesné. Rádo a poctivě si šetří na předem promyšlené věci. Naučí-li-se s penězi dobře zacházet v mládí, o to větší užitek z nich bude mít v dospělosti. 

 

Zdroj:

  • autorský text