Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Berana a jak k němu přistupovat?

Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Berana a jak k němu přistupovat?
Pokud se vaše dítě narodilo mezi 21. březnem a 21. dubnem, patří do slunečního znamení Berana. Přišlo na svět pod nadvládou energické planety Mars. K jeho vlastnostem bude pravděpodobně patřit upřímnost, odvážnost, ale taky svéhlavost.

Je nebojácné

Dítě narozené v Beranovi je odvážné. S radostí příjme každou výzvu a sebevědomě pracuje na jejím dosažení. Je vysoce odolný a ochotný riskovat, což jej staví na přední pozice. 

Je vždy vepředu

Malý Beran se vždy hrne dopředu. Je přirozeným lídrem a kdykoli to situace vyžaduje, zaujme první místo. Své dítě uvidíte na hřišti, jak se ujímá hry a vykopává jako první. I když je dobré podporovat tuto vlastnost, dávejte si pozor na panovačné chování vašeho dítěte.

Je upřímné

Vaše dítě vás bude překvapovat svou upřímností. Nehledí na to, kde je a zda je vhodné něco říct, prostě to vybalí dříve než se stačíte ohradit. Upřímnost vašeho dítěte vás tak může uvést do pěkné šlamastyky. 

Rád se dělí

Děti narozené v Beranovi jsou od přírody velkorysé. Často se dělí o své hračky i svačiny. Ale pozor, moc nepřemýšlí, když utrácí. Může tak rozdat své kapesné dříve než se nadějete.

Má hodně energie

Nezbude vám nic jiného, než se svým dítětem držet krok. Vaše dítě vám bude pořád někde utíkat a hledat příležitosti k zábavě. Za chvíli se přistihnete, že běžíte za ním a s nadšením plníte jeho požadavky. Energii a zápalu malých Beranů prostě nejde odolat!

Je nezávislé

Vaše dítě má v sobě ukrytého malého rebela. Ten si rád dělá vše po svém, vytrvale si jde za svým a příliš nehledí na potřeby druhých. S příkazy u Berana příliš nepochodíte, nejvíce na něj platí výzvy a soutěže. Zapojte svou fantazii a Beran bude váš.

Je impulzivní

Právě impulzivita dělá z malého Berana toho pravého dobrodruha, který nemusí jít pro odvahu nikdy daleko.

Potřebujete-li jej motivovat k domácím úkolům, popíchněte ho nějakou soutěživou, ale laskavou otázkou. Uvidíte, jak se hned pro učení zapálí.   

Je citlivé

Beran zdáním klame. Díky své přímočarosti působí navenek tvrdě, ale uvnitř je nesmírně citlivý. Když si natluče nebo mu někdo ublíží, přijde domů se srdceryvným pláčem. Potřebuje ve vás cítit oporu.  

Jak k dítěti narozenému ve znamení Berana přistupovat:

  • 1. Tvrdohlavost a impulzivita vašeho dítěte vás může někdy přivádět k šílenství. Nezapomeňte zhluboka dýchat a počítejte do dvaceti. Za chvíli se malý Beran zase změní v malé nevinné jehňátko. 
  • 2. Podporujte u svého dítěte smysl pro humor, pomůže vám společně přenést se přes náročnější chvíle.
  • 3. Jelikož Berani mají hodně energie, ale jejich koordinace pokulhává, může u nich občas docházet k úrazům. Zapojením do sportu nebo tance jim můžete pomoci naučit se lépe pohybovat v prostoru.

Zdroj:

  • Autorský text