Velký úklid chaty: Zatočte s nepořádkem jednou pro vždy

Velký úklid chaty: Zatočte s nepořádkem jednou pro vždy
Přijíždíte na chatu s očekáváním klidu a pohody, ale ta se stále nedostavuje? Zakopáváte o staré harampádí? Máte na chalupě mnohonásobně více věcí, než kolik potřebujete? Chtělo by to změnu – proveďte pořádný úklid krok za krokem.

Pravidlo dvou let

Podívejte se kriticky na všechno vybavení své chalupy. Dejme tomu, že se vžijete do role návštěvy, která si přijela odpočinout. Vidíte ten nepořádek a hromadu nepoužitelných drobností? Stačilo! Vše, co jste za poslední dva roky nepoužili, musí nekompromisně pryč. Jedině tak bude vaše chata místem plným pohody a radosti, ne pohřebištěm vzpomínek. Dovezte si na chalupu kartónové krabice a naplňte je vším, co rádi s pomocí internetu nebo bazaru přenecháte dalším lidem.

Zdroj: Autor: Patrick Daxenbichler / Shutterstock

Kritický pohled

Opravdu si myslíte, že je důležité citově lpět na hrníčku, který nemá úchytku, nebo mít v komůrce věci, které „určitě jednou využijete“? Opět vše pročistěte, zbavte se všeho rozlámaného – nepoužitelného nádobí či kousků předmětů, které se již několik let chystáte opravit. Projděte také veškeré textilie – vyhoďte umaštěné ubrusy a ložní povlečení.

A oblečení? Je sice na chatu, ale ani tam člověk nemusí při dnešních možnostech hezkého oděvu ze second handů vypadat jako by přišel od popelnice. Ven!

A co kuchyně?

Rozlučte se i s desítkami nepoužívaných talířků a misek, určitě ještě někde někomu poslouží. Pro jistotu projděte také spotřební data všeho, co máte ve své kuchyni uloženo.

Co se stane s vaší chalupou po důkladném vyhazovu nepotřebných věcí?

  • bude působit útulněji,
  • bude působit vždy uklizeně,
  • stane se místem vhodným k relaxování,
  • bude mnohem lépe vonět.

Nežijte minulostí! Úklid chaty vám dodá spoustu energie.

Zdroj:

  • Autorský text