Tipy našich babiček: Jak využít kamenec, kávu a nejsnadněji nakrájet knedlík?

Tipy našich babiček: Jak využít kamenec, kávu a nejsnadněji nakrájet knedlík?
V kuchyni a v domácnosti není důležité všechno umět a znát, mnohem důležitější je si to umět zjistit a vyhledat nebo se ještě lépe inspirovat radou vaší babičky. Ta vám může mimo jiné prozradit, na co všechno se dá využít kamenec, jak nejlépe nařezat knedlík a co způsobí káva v lednici.

Káva nejen do šálku 

Bez šálku kávy si někteří neumí představit ani den, jiní kávu podle osvědčených rad našich babiček dávají do ledničky. Pokud si myslíte, že takhle lze nejlépe uchovat její čerstvost, jste na omylu. Káva v lednici udělá úplně jinou službu. Patříte-li k těm, kteří neustále bojují se zápachem z lednice, po jejím vymytí umístěte do rohu lednice krabičku s mletou kávou.  Nejenže mletá káva vnitřek lednice provoní, nýbrž pohltí všechny ostatní nepříjemné pachy. Podobně jako káva může fungovat jedlá soda, ocet nebo rýže.

Knedlík krájejte ještě horký, Zdroj: Tobik / Shutterstock

Knedlík – jak ho nejsnadněji nakrájet?

Pokud do vašeho kulinářského umění patří i domácí knedlík, můžete si gratulovat, protože jste v kuchyni opravdový mistr. I mistr však může mít problémy domácí knedlík nakrájet. Naše babičky to měly zrovna tak, a proto kromě nitě či velmi ostrého nože používaly také nejtenčí rybářský vlasec. Ten seženete v rybářských nebo také domácích potřebách. Abyste průhledný vlasec nemuseli v kuchyni dlouho hledat, uvažte na jeho konce velké knoflíky, které vám usnadní manipulaci. Knedlík samozřejmě krájejte ještě horký.

Kamenec – kde všude ho lze využít?

Už naše babičky věděly, že kamenec je přírodní materiál, který má doma řadu využití. Použít ho můžete jako přírodní antiperspirant, zastavuje drobné krvácení, urychluje hojení ran a slouží jako účinná první pomoc při bodnutí hmyzem. Kamenec také dokáže bojovat s akné či s povadlou pletí. Navíc je 100% přírodní a vydrží vám hodně dlouho.

Ať už začnete používat kamenec či si do kuchyně na krájení knedlíků pořídíte vlasec nebo kávu využijete i jinak než k výrobě lahodného horkého nápoje, nezdráhejte se o tyto cenné rady babiček podělit také s vaší kamarádkou.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.thekitchn.com