Tipy našich babiček: Jak vyčistit toaletu, mastné fleky na podlaze, svěží vůně na textil a konec plýtvání

Tipy našich babiček: Jak vyčistit toaletu, mastné fleky na podlaze, svěží vůně na textil a konec plýtvání
Ať se jedná o zázračné účinky citronu či čehokoliv jiného, naše babičky si vždy uměly poradit. My jsme pro vás opět sepsali ty nejužitečnější z nich, tentokrát začínající na písmeno T.

Toaleta – nejlepší je nechat přípravek působit přes noc

Tip od babičky, který pomůže, aby byla vaše koupelna opět čistá. Než půjdete spát, nasypte si do záchodové mísy trochu boraxu a spláchněte bílým octem. Ráno vydrhněte toaletu záchodovou štětkou a spláchněte. Borax uvolní veškeré nečistoty a usazeniny a usnadní jejich drhnutí! 

Borax uvolní veškeré nečistoty a usazeniny, Zdroj: EKramar / Shutterstock

Tuk na dřevě – co dělat, když máte mastnou podlahu

Pokud jste na dřevěnou podlahu rozlili mastnotu, ihned na ni nalijte studenou vodu. Studená voda způsobí ztuhnutí mastnoty dříve, než mastnota pronikne do dřeva a zanechá skvrnu. 

Textil – jak ho přírodně provonět

Dodejte prádlu a bytovému textilu přirozenou a osvěžující vůni pomocí domácího prádla a vyrobeného spreje. Jako základ použijte líh, vodku nebo přírodní pleťové tonikum a podle potřeby přidejte esenciální oleje. Zřeďte destilovanou vodou, aby na tkaninách nebyly stopy. 

Tuby a nádoby na ingredience

Naše plýtvání je podle babičky největší hřích a jedním ze způsobů, jak se tohoto zbytečného plýtvání zdržet, je vědět, co máte ve spíži. Než si koupíte další jídlo, zjistěte, co máte doma, a zkuste, co jste si koupili, spotřebovat, než koupíte další. Naše babičky měly také skříň s malými úložnými košíky a je to absolutní změna. Zkuste to a my vám garantujeme, že vždy budete mít přehled, co si máte dokoupit a co ještě zužitkujete.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.loveproperty.com