Tipy našich babiček: Víte, jak perfektně vyčistíte okna, co se starým oblečením a jak docílit myčky bez zápachu?

Tipy našich babiček: Víte, jak perfektně vyčistíte okna, co se starým oblečením a jak docílit myčky bez zápachu?
Víte, jak docílit myčky na nádobí bez zápachu? Na co lze použít staré oblečení? A jak zjistíte, na jaké straně okna jste nechali „kocoury“? To vše se dozvíte čtením tohoto článku. Jistě vás alespoň jedna babská rada překvapí!

Ocet –⁠ jak osvěžit myčku na nádobí

Funkce vaší myčky je čistit, takže má smysl ji udržovat vždy čistou, že? Aby vaše myčka zůstala zářivě čistá a bez zápachu, nalijte na dno prázdné myčky 1 šálek bílého octa a poté ji nechte projít cyklem tekoucí vody. Můžete také nasypat 1 šálek jedlé sody na dno myčky a nechat přes noc. Ráno spusťte prázdný cyklus a pak si užijte čistotu! 

Oblečení –⁠ lze použít místo hadrů

Šetřit bylo pro naše babičky úplnou přirozeností a dobrou látku nikdy nenechaly nazmar. Nechaly si staré oblečení a prádlo a rozřezaly je na hadry. Hadry jako takové se skvěle hodí pro všechny druhy úklidových prací a jsou mnohem šetrnější k životnímu prostředí než papírové utěrky. Takže místo toho, abyste vyhazovali své staré oblečení, použijte je k zásobení koše hadrů na čištění!

 Jak poznat stranu, kde jsou šmouhy, Zdroj: Ruslan Huzau / Shutterstock

Okna –⁠ jak poznat stranu, kde jsou šmouhy

Když utíráte čerstvě umytá okna, použijte svislé tahy na jedné straně okna a vodorovné tahy na druhé. Pokud vzniknou nějaké šmouhy, budete schopni jediným pohledem zjistit, zda jsou na vnitřní nebo vnější straně okna. 

BONUS: Odhlenění

Sice zde neprobíráme babské rady na zdraví, avšak v této době je dobré vědět, jak se odhlednit. Pokud Vás trápí vlhký kašel, přestaňte na určitou dobu jíst jídla obsahující cukry a tuky. Na odhlenění je dobrý křen selský. Můžete si z něj udělat čaj –⁠ křen nastrouhejte a 1 lžíci nastrouhané hmoty vyluhujte přes noc ve 150 ml vody, pak přidejte 2 čajové lžičky medu a vypijte. Na zahlenění též pomáhá meduňka lékařská.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.chasingfoxes.com