Štíři jako matky: Jak se tyto záhadné a tajnůstkářské bytosti chovají ke svým dětem?

Štíři jako matky: Jak se tyto záhadné a tajnůstkářské bytosti chovají ke svým dětem?
Štíři jsou tajemní, samotářští a nedůvěřiví. Neradi se svěřují se svými problémy, pokud člověka skutečně dobře neznají. Když si tedy Štírky založí rodinu, role maminky pro ně zpočátku není jednoduchá. Děti potřebují jejich neustálou pozornost, ale ony chtějí být také o samotě. Jak se tedy chovají?

Jsou to paní domu a každý to ví

Štíři jsou od přírody vůdčí typy, což se v mateřství rozhodně hodí. Své vůdčí schopnosti sice využijí také v profesionálním životě, ale jako rodičům jim hodně pomáhají v tom, aby měly výchovu pod kontrolou. Děti proto autoritu svých maminek nikdy nezpochybňují a snaží se udělat vše pro to, aby je nezklamaly.

Na jednu stranu je dobré, že vědí, co chtějí, a umí to také zařídit. Umí být ale i hodně náladové a někdy se chovají skutečně chladně. Děti se jich proto mohou občas bát nebo k nim alespoň chovají respekt. Přestože své maminky tedy budou obdivovat a brát je jako svůj vzor, nejlepší přátelé z nich pravděpodobně nebudou.

Je to také tím, že Štíři jsou si za život blízcí opravdu jen s několika málo lidmi. A přestože do nich jejich děti patří, mají pořád problém jim svou lásku dát najevo a jednat s nimi otevřeně.

Maminky ve znamení Štíra také rády plánují. Nerady by totiž nechávaly život jejich dětí náhodě. To však znamená, že svým dětem často rozkazují a plánují jim programy a akce, o které možná příliš nestojí. Ne vždy se jim to ale děti opováží říct.

Nemyslí to vůbec zle, jen pro své děti chtějí zajistit to nejlepší. Možná by si s nimi ale mohly nejprve promluvit.

Domov je jejich útočištěm

Štíři přikládají domovu velkou váhu. Je to pro ně jejich bezpečné místo, kde se mohou schovat před svými problémy a kam mohou utéct od lidí, které nemohou vystát. To samé se doma snaží vytvořit pro své děti. A většinou se jim to opravdu daří.

Dětský pokoj vyzdobí podle jejich zálib a koníčků a udělají ho tak útulným a přívětivým, že se do něj děti budou každý den nedočkavě vracet. Domov tak má celá rodina spojen s klidem a příjemným společně stráveným časem. Maminky Štírky totiž rády tráví čas doma, a tak se ho snaží ještě vylepšit příjemnou atmosférou a výzdobou.

Jsou přísné a nedůvěřivé

Protože jsou Štíři hodně autoritativní a maminky z tohoto znamení umí být poměrně přísné, děti je nevnímají vždy jen pozitivně. Vědí, že jim mohou věřit, protože dokážou udržet jakékoliv tajemství.

Bohužel ale mají také své vlastní tajnosti, se kterými se dětem nechtějí svěřit. Přestože je totiž znají doslova od narození a prožívají s nimi celý život, pořád vůči nim pociťují problémy s důvěrou. Nejsou tedy vždy tak upřímné, jak by mohly být, a některé informace před nimi skrývají.

maminka, Zdroj:Kathy Hutchuinson/ Shutterstock

I když tedy jejich děti vědí, že je budou vždy chránit a stát při nich, stále si od nich budou připadat vzdálené. Štírky by se tedy měly více snažit dětem vycházet vstříc a naslouchat tomu, co od nich potřebují.

Matky ochranářky

Jak již bylo řečeno, Štírky mají v mateřství, stejně jako v životě, problém s vyjadřováním svých citů. Lásku dětem proto prokazují jinak než laskavými gesty, a to svým ochranářským chováním. Své děti se budou vždy snažit zabezpečit a budou je chránit před každým nebezpečím, které jen v dálce zahlédnou.

Znamená to, že všechny ostré rohy a zásuvky budou před jejich miminkem schované, ale také to, že jim hned po narození zařídí účet, na kterém budou spořit na jejich budoucnost. Zkrátka budou myslet na všechno jen proto, aby se jejich ratolesti něco nestalo.

Je sice opravdu úžasné, co všechno tyto maminky pro své děti udělají, ale když se je budou neustále snažit ochraňovat, tak se nikdy neosamostatní. Budou se neustále spoléhat na maminčinu záchranu a budou na ní doslova závislé, alespoň v nižším věku.

Všechny své starosti budou házet ně, protože vždy zvládnou vše vyřešit. V takových chvílích by se tedy maminky Štírky měly ovládnout a nechat to na dětech. Může to být náročné a nepříjemné, ale samostatnosti se jinak nikdy nenaučí.

Zdroje článku: