Sen o třešních

Sen o třešních
Kvetoucí třešně jsou symbolem jara. Jejich plody naopak mohou sloužit pro ilustraci libida a sexuální energie.

Proč se červenáme? Srovnávací a evoluční psychologie nás učí, že stejně jako zralé plody nabírají karmínových odstínů je i u savců rudá barva symbolem březosti a plodnosti.

Kvetoucí srdce

Snář poukazuje na symboliku kvetoucího třešňového stromu jako symbolu pro jarní měsíce plné znovuzrození a revitalizace. Pravděpodobně jste na cestě probuzení zakrnělých aspektů své psychiky.

Alternativně může být kvetoucí strom symbolem probouzející se lásky a něhy a je velmi častý u jedinců, kteří se zamilovali. Něha nemusí směřovat vůči druhé osobě, ale i vůči nám samotným a v této výkladové rovině je provázána s probuzením zapomenutých koutů naší duše.

Doteky slunce

Vzhledem k důležitosti, kterou Sigmund Freud přikládal libidu není s podivem, že sen o třešních vykládal jako sen o érotu a sexuálním pudu – zejména pokud se nám zdá o třešňových plodech. Ve shonu života je překvapivě jednoduché na satisfakci těchto primárních pudů zapomenout a je důležité si k nim najít cestu.

Pokud se z vašeho vztahu vytratily fyzické projevy lásky je vhodnou volbou dovolená s partnerem, během které dospějete jejich satisfakce.

Zdroj:

  • autorský text