10 zajímavostí o Býcích, které neznáte, pokud mezi ně nepatříte

10 zajímavostí o Býcích, které neznáte, pokud mezi ně nepatříte
O Býcích je známo, že jsou tvrdohlaví. Překvapit vás na nich ale může i jejich stabilita a trpělivost. Jako zemské znamení jsou také velmi klidní a vyrovnaní. Co o nich ale pravděpodobně nevíte? Těchto 10 zajímavostí vás zaručeně překvapí.

1) Rádi tráví čas o samotě

Býci se řadí spíše mezi introverty, a tak občas potřebují nějaký čas pobýt o samotě. Nemusí to být nic zvláštního, ale umí si to užít i víc než kdejaký společenský program.

2) Neradi mluví o osobních věcech

Býkům trvá déle, než se druhým úplně otevřou, a neradi tedy mluví o osobních věcech s lidmi, kterým ještě úplně nevěří. Ani s jejich přáteli to pro ně není vždy jednoduché. Aby s někým mohli probírat osobní záležitosti, potřebují se s danou osobou cítit opravdu bezpečně a pohodlně. Pokud mezi těmito šťastlivci tedy jste, je to od Býků velká pocta.

3) Zasloužená lenost

Když je řeč o pohodlí, je třeba říct, že na to Býci nikdy nezapomínají. Rádi si vychutnají lenošení, zvlášť pokud to může být v luxusu. Jsou poměrně materialističtí, ale umí pro to tvrdě pracovat. Do blahobytu se totiž většinou nenarodí a aby v něm mohli žít, musí se o to sami zasloužit. Pomáhá jim v tom jejich vytrvalost, takže se jim to často daří.

Zdroj: Guas/ Shutterstock

4) Mají dobrou paměť

Býci mají dobrou paměť a pamatují si i konverzace a zážitky z daleké minulosti. Pokud pro ně totiž mají větší význam, nikdy je nevypustí. Bohužel si kvůli tomu pamatují i staré pře a mohou vám něco zazlívat i dlouho poté, co jste si to u nich vyžehlili.

5) Přitahují lidi v krizi

Býci jsou vyrovnaní a klidní, a možná právě proto jsou jakýmsi lákadlem pro lidi opačného nastavení. Přitahují totiž lidi, kteří často upadají do krizí a nestabilních období. Býci jim ale pomohou se opět postavit na nohy a najít rozumné východisko ze situace.

6) Skrývají frustraci

Býci jsou známí svou vytrvalostí a trpělivostí. Nenaštvou se tak snadno, ale když to na ně přijde, umí být opravdu výbušní. V takových chvílích je lepší se před nimi raději schovat. To ale neznamená, že když se tváří trpělivě, žádnou frustraci necítí. Jen ji umí hodně dobře skrývat, a když už se jí nakupí moc, vybuchnou.

7) Špatně nesou kritiku

Býci se všechno snaží dělat na sto procent, někdy dokonce i na víc, a tak je kritika umí pořádně zamrzet. Navíc mají tendenci si vše brát osobně, a i když vědí, že konstruktivní kritika je potřeba, pořád ji neumí úplně přijímat.

8) Neodpustí vám, pokud zklamete jejich důvěru

Pro Býky je upřímnost a důvěra ve vztazích naprostým základem, a pokud je tedy v tomto ohledu zklamete, nemusí vám to už nikdy odpustit. Nebo vám to alespoň budou mít ještě dlouho za zlé a budou si na vaše chování dávat pozor. Jak už bylo řečeno, staré křivdy zkrátka nezapomínají.

9) Nečekají zradu

Jednou ze slabostí Býků je to, že zradu většinou nečekají. Když si někoho totiž pustí do svého života, ani by je nenapadlo, že by je mohl nějak zranit. Jsou tím poté úplně zdrceni, protože od lidí možná čekají až moc dobrého.

10) Rádi plánují

Býci nemusí být nutně jen líní. Díky své tvrdohlavosti se umí donutit i k tvrdým pracovním režimům. Neradi plánují věci na poslední chvíli nebo dělají něco spontánního, protože jim to úplně naruší jejich program. Nečekané akce je navíc hodně stresují, a tak se raději drží svých osvědčených rozvrhů a plánů.

Zdroje článku: