Průvodce novým vztahem. Jak se chovat?

Průvodce novým vztahem. Jak se chovat?
Právě jste začali chodit s někým novým a všechno jde opravdu dobře? Vstup do nového vztahu může být vzrušující i děsivý – a může na vás být vyvíjen velký tlak. Nové vztahy jsou choulostivé, takže je nejlepší se naučit, jak se chovat, aby jenom vzkvétal.

Dejte mu prostor k růstu

Líbánková fáze vztahu je dobou, kdy si nedovedete představit, že byste bez toho druhého byli. Je však důležité dát novému vztahu nějaký prostor, aby mohl růst. Může být lákavé zůstat neustále v kontaktu se svým novým miláčkem, což se díky textovým zprávám a sociálním médiím ještě usnadnilo, ale příliš mnoho kontaktu může nový vztah potlačit. Zkuste to ale jinak. Místo toho, abyste si navzájem psali každou náhodnou myšlenku, zvažte posílání zpráv jednou za čas, abyste si řekli něco smysluplného, ​​třeba že vám váš protějšek chybí nebo že na něj myslíte.

Neuspěchejte to

Nejlepší čas ve vztahu je často začátek. Z tohoto důvodu je nejlepší nespěchat s novým vztahem dříve, než se opravdu poznáte. Nejlepší je pamatovat na to, že není kam spěchat a že můžete vztahu dát čas na to, aby se elegantně přesunul do dalších fází. Také byste měli vzít v úvahu pocity druhé osoby a ujistit se, že na nic nepospícháte, a oba to cítíte stejně. Pokud jste připraveni přejít na další úroveň, například na setkání s rodiči, měli byste se se svým partnerem domluvit, zda je i on připraven.

Uchovávejte si malá tajemství

I když čestnost a zranitelnost jsou klíčové aspekty vztahu, když s někým teprve začínáte chodit, je nejlepší se ujistit, že toho o sobě příliš neprozradíte. Pokud na někoho naložíte příliš mnoho emocionálních zavazadel, může ho to vyděsit. Nemusíte o sobě prozradit na prvním rande přeci úplně všechno.

Nové vztahy jsou vzrušující, ale také velmi křehké. Pokud chcete, aby vám to vydrželo, mějte na paměti naše tipy.