Proč i v dnešní moderní době věříme kartářkám a věštkyním?

Proč i v dnešní moderní době věříme kartářkám a věštkyním?
Zajímá vás vaše blízká i vzdálená budoucnost nebo možné zdravotní komplikace vašich nejbližších? Možná přemýšlíte o návštěvě některé z kartářek nebo toužíte tyto informace zjistit přímo u věštkyně. Jak moc byste jim však měli věřit a do jaké míry je dobré se řídit jejich radami?

Jedna část populace je nazývá šarlatány, druhá na ně nadá dopustit a pravidelně je navštěvují. Opravdu existují tyto nadpřirozené vlastnosti lidí nebo jsou kartářky a věštkyně jen talentovanými psychology? Přečtěte si náš článek a dozvíte se více. 

Moderní čarodějnice? 

Ale kdepak, žádný strach! V dnešní době vám kartářky i věštkyně poskytnou služby, jako je například výklad karet online a další výklady karet na vše možné i nemožné během osobního setkání, numerologii, astrologii, jasnovidectví i psychoterapii. Je jenom a pouze na vás čemu budete ochotni uvěřit a podle čeho se budete v reálném životě řídit. Rozhodně byste ani jednu z nich neměli brát doslovně a řídit se jejich slovy. 

 Astrologie, jasnovidectví, zdroj: Fran Rodriguez Fotografia / Shutterstock

Zapojte selský rozum

Velké množství lidí se od kartáře nechá snadno vylekat a podle jejich slov pak silně ovlivňují vlastní život. V některých případech se jedná o pozitivní přístup, bohužel však mnohdy převažuje ten negativní a lidé upadají do depresí, nemyslí na nic jiného, než na vyřčenou věštbu či hrozící nemoc a dostanou se do začarovaného kruhu ve své vlastní hlavě. Jsou známy stovky případů zničených lidských životů, kteří až hystericky věřili v platnost horoskopů a kartářství, že se jimi nechali až nezdravě ovlivnit.

Zdeptaná psychika také přímo ovlivňuje vaše fyzické zdraví a zasahuje do běžného života. Proto se nenechejte nakukat nesmyslné pohádky a veškerá slova kartářek berte s velkou rezervou. Nezapomínejte vždy zapojit racionální uvažování a se selským rozumem přemýšlet nad vašimi následnými činy a chováním. 

Současná doba

V posledních letech se lidé obecně upínají na názory ostatních, ať už se jedná o názor na něčí vzhled či chování. Velice se pak upínáte na to, co by o vás řekli rodiče, sousedé nebo přátelé a snadno sklouznete k nezdravému porovnávání a odsuzování sebe sama.

Lidé velice rádi přenechávají zodpovědnost za vlastní život na někom jiném, mnohdy například právě na kartářce nebo věštkyni. Každá z nich totiž svými slovy dokáže člověku vsadit ,,brouka do hlavy" a on se podle nich pak podvědomě řídí, aniž by si to uvědomoval. To může být mnohdy životu nebezpečné a je třeba brát vše s rezervou. 

Zdroje článku: