Máte rádi hrníčkovou bábovku?

Máte rádi hrníčkovou bábovku?
Nechce se vám na nákup do obchodu, ale toužíte po nějakém sladkém dezertu? U našeho dalšího sladkého receptu jsme zvolili něco rychlého. Vyzkoušejte recept na hrníčkovou bábovku.

Všechny suroviny máte určitě doma. Jednoduchý a chutný recept, který si zamilujete hned po prvém ochutnání. A jelikož chceme, aby si na této dobrotě pochutnali, přidali jsme navíc kakaový přeliv. Neváhejte a pojďte péct! Vláčné těsto a kakaová příchuť ve vás rozpoutá skvělou náladu. Mňam!

Recept na hrníčkovou bábovku vás opravdu překvapí, neváhejte ho zkusit, bude to takový hokus pokus. Kousky budou hned pryč, sladká chuť na jazyku vám zůstane a vaši přátelé budou sršet nadšením. 

Na přípravu hrníčkové bábovky budeme potřebovat následující suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice 
  • půl hrnku oleje (slunečnicový nebo kokosový)
  • 1 hrnek mléka 
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička citrónové kůry (nebo citrónový cukr)
  • 1 vanilkový cukr (nebo vanilkový lusk)
  • 2 polévkové lžíce kakaa (čím víc procent kakaových bobů obsahuje, tím lépe)

Postup:

Nejprve si vyšleháme vejce a cukr do pěny. Jako další přidáme mouku, vanilkový cukr, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Na konci přilejeme mléko a olej. Pořádně promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané formy. Do zbytku těsta můžeme přidat kakao, které si rozmíchame s kapkou mléka či vody.

Nalijeme na světlou část těsta do formy a obě vrstvy promícháme špejlí. Dáme péct do rozehřáté trouby na 200 C° přibližně 40 minut. Je upečená v té době, kdy do těsta píchneme dřevěnou špejlí a vytáhneme ji suchou. 

vyšleháme si vejce a cukr do pěny Zdroj: karamysh / Shutterstock

Bábovku vytáhneme z trouby, necháme ve formě vychladnout a po vychlazení vyklopíme. Můžeme zdobit čokoládou, kterou si roztopíme ve vodní lázni nebo posypeme moučkovým cukrem. Na závěr už jen nakrájíme, podáváme a s láskou vychutnáváme!

Doufáme, že tenhle jednoduchý a chutný recept na hrníčkovou bábovku potěšil každého, kdo si rád pochutná na sladkém. Tenhle dokonalý recept by neměl zůstat bez povšimnutí, nezapomeňte se o něj podělit s vašimi blízkými a vyčarovat jim úsměv na tváři. 

Níže se můžete podívat blíž na videorecept, který vám poradí, jak na skvělou a chutnou hrníčkovou bábovku. Určitě neváhejte a podívejte se na něj. Můžete zkusit se surovinami i experimentovat. Vyměnit polohrubou mouku za bezlepkovou nebo nějakou zdravější variantu nemusí být žádný problém.

Dokonce byste mohli vytvořit i veganskou verzi, kde místo vejce použijete rozmačkaný banán nebo lněné semínko namočené ve vodě a klasické živočíšné mléko nahradíte rostlinným. Nápadům se meze nekladou. Tak hodně štěstí a pochutnejte si!

V případě, že vás tento recept zaujme, neváhejte sdílet. 

Zdroj článku: