Přinášíme tipy, jak si zpříjemnit podzimní období

Přinášíme tipy, jak si zpříjemnit podzimní období
Dny se krátí, počasí nepřeje pobytu venku a nutí nás pomalu se halit do svetrů. S podzimem přichází pro spoustu lidí to nejméně oblíbené roční období. Jak si ho udělat příjemnější?

Podzimní vaření

Zpříjemnit si podzimní dny můžete například něčím k jídlu. Zapojit můžete pro toto období typické suroviny, jako je například dýně. Podzim je přímo ideálním obdobím, jak do své kuchyně začlenit i lehce přehlížený zázvor.

A určitě oceníte i něco pro zahřátí. Tato část roku se nese ve znamení svatomartinských hodů, tradiční pečínku ale můžete vynechat a vyzkoušet kuřecí kaldoun. Hustá polévka s přehledem nahradí hlavní jídlo a skvěle vás zahřeje.

Procházka v přírodě

Možná se vám ven nechce, ale zkuste překonat pocit, že podzim je výhradně studený a sychravý. Kouzelné barvy a zvuk spadaného listí, které šustí pod nohama, a melancholie usínající přírody mají svou specifickou atmosféru, která se vám nakonec určitě bude líbit.

Kromě toho uděláte i něco pro svoje zdraví. Pravidelným pohybem si zlepšíte fyzickou kondici a také účinně zatočíte se stresem a podzimními chmurami.

Výprava do sauny

Je vám neustále zima a máte pocit, že teď už jste odsouzeni k tomu strávit půl roku se studenými končetinami? Vyrazte se ohřát do sauny.

Sauna má blahodárný vliv na váš kardiovaskulární systém, posiluje imunitu a přispěje k celkové regeneraci vašeho organismu. Pravidelným saunováním snížíte stres a zbavíte se migrény. A pokud nemáte možnost užít si relaxaci přímo v sauně, dopřejte si alespoň domácí wellness v podobě vany plné horké vody.

Zajímavá literatura

Až vás podzimní deštivé dny donutí zůstat doma, využijte toho. Je nejvyšší čas přečíst všechny knihy, na které během roku není čas.

O tom, že doma to může být někdy naopak mimořádně veselé, vás přesvědčí například Zážitky z karantény, nová kniha spisovatelky Haliny Pawlowské. Vztahy, ale tentokrát na vážnou notu, zpracovala ve své třetí knize Najdeš mě ve tmě Vlastina Svátková, oblíbená herečka. Autorka se prostřednictvím svých knih vyrovnává i s vlastními pochybnostmi a strachem a ani tentokrát tomu není jinak.