Muži jim padali k nohám, tyto dámy platily za největší sex symboly 20. století

Muži jim padali k nohám, tyto dámy platily za největší sex symboly 20. století
Božská Marilyn, ošklivé káčátko Brigitte, nebo první Bond girl. Ve své době si mohly tyto neuvěřitelné krásky vybírat z dlouhých zástupů potenciálních partnerů.

První Bond girl Ursula Andress

Ursulu si jistě pamatujete z prvního filmu o agentovi 007, ztvárnila zde nezapomenutelnou krásku v bílých plavkách, na které mohl Sean Connery oči nechat. Tato role jí velice proslavila a natáčení dalších filmů na sebe nenechalo dlouho čekat. Krátce po uvedení nové bondovky se objevila například ve filmu Muž z Hongkongu po boku Jeana Paula Belmonda. Ursula měla mnoho nápadníků hlavně v Hollywoodu. Mezi její partnery patřil například již zmíněný J. P. Belmondo, nebo bouřlivák James Dean. 

Půvabná Brigitte Bardot

Dokážete si vybavit pohádku o ošklivém káčátku, ze kterého nakonec vyroste nádherná labuť? Tak to je přesně životní příběh francouzské herečky Brigitte Bardot. Jako dítě nosila rovnátka a brýle, přesto z ní vyrostla krásná žena, která měla na každém prstu nejmíň deset nápadníků. K filmu ji dovedl její první manžel, s herectvím však po několika letech sekla. Slávu nevydržela a mnohokrát pomýšlela i na sebevraždu. Dnes už Brigitte neláme mužská srdce, ale bojuje za práva zvířat.

Raquel Welch šla z mola na plac

Coby mladinká dívenka se snem stát se modelkou se Raquel přihlásila do soutěže krásy, kde porotu naprosto očarovala. Pak se nějakou dobu živila modelingem, jakmile se jí ale naskytla příležitost stát se filmovou hvězdou, neváhala. Pamatovat si ji můžeme například z filmové adaptace Tři mušketýři, kde ztvárnila krásnou Constance. I poté si zahrála v mnoha celovečerních filmech, později se ale na place objevovala jen sporadicky. Během své kariéry si vydělala dost peněz na to, aby si koupila svůj vlastní ostrov, na kterém momentálně žije. Nutno podotknout, že sluníčko a moře jí svědčí, stále vypadá skvěle.

Nezbedná Marilyn

Když se řekne sex symbol 20. století, není možné vynechat Marilyn Monroe. Přestože umřela brzy, není snad nikdo, kdo by ji neznal, můžeme si vzpomenout například na její ikonické bílé šaty s vlající sukní, na skandální přání k narozeninám prezidenta Kennedyho, nebo například na slavné dílo Andyho Warhola.