Nejlepší zpěvák všech dob by letos oslavil své 75. narozeniny: Freddie Mercury

Nejlepší zpěvák všech dob by letos oslavil své 75. narozeniny: Freddie Mercury
Jeho hlas patřil k tomu nejlepšímu, co lidský organizmus mohl zvládnout, jeho skupina je dodnes legendární a jeho songy jsou nejspíše nejoblíbenější písničky drtivé většiny lidí. Freddie Mercury byl jen jeden a dne 5. září by oslavil své 75. narozeniny.

Narozen na ostrově, do školy chodil ale v Indii

Freddie Mercury sice byl známý po celém světě jako zpěvák britské kapely Queen. britské kapely Queen. Jenže Mercury sám Britem nebyl. Nebo aspoň ne úplně. Jeho rodiče jsou Britové indského původu, Freddie se ale narodil během pracovního pobytu rodiny na ostrově Zanzibar. Do školy poté chodil na indickou školu, kde dostal přezdívku „Freddie“. Mercury se totiž rodným jménem jmenuje Farrokh Bulsara. Ředitel školy si všiml hudebního talentu mladého génia, takže se začal učit hrát na klavír a trénoval zpěv.

Zdroj: Autor: 319photo / Shutterstock

Až 17 let po ukončení školy založil v Anglii se svými přáteli skupinu Queen. Asi nikdo nečekal, co se později z tohoto projektu vyklube.

Queen – Legendární skupina

Nejspíše neexistuje nikdo na celém světě, kdo by neznal Queen. Jejich hity, ať už hlasité „We will rock you“, motivující „We are the Champions“ nebo oficiálně nejlepší píseň všech dob „Don´t stop me now“, jsou zbožňovány po celém světě.

Roku 1991 to ale začalo být velmi kritické. Zdravotní stav Freddieho Mercuryho se drasticky zhoršil, když ho HIV infekce, kterou měl již od roku 1986 (asi, přesně se to neví), pomalu ale jistě zabíjela. Přestože z posledních sil geniálně nazpíval legendární píseň „Show must go on“, nedokázal nemoc porazit a 24. listopadu (den poté, co veřejně oznámil, že je HIV-pozitivní) nejlepší mužský hlas navždy odložil mikrofon.

5. září 2021 by oslavil 75. narozeniny.

Zdroj:

  • Autorský text